Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADE HLK-a

Dr. Kutleši godišnja nagrada, među laureatima i Večernjakova novinarka Romana Kovačević Barišić

DR. Kutleša i Romana Kovačević Barišić
Foto: HLK
1/13
09.01.2021.
u 13:48

Nagrada za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke struke u javnosti za 2019. godinu dodijeljena je novinarki Večernjeg lista Romani Kovačević Barišić.

Hrvatska liječnička komora (HLK) dodijelila je četvrtu godinu zaredom godišnje nagrade istaknutim pojedincima, a dobitnik godišnje nagrade za najzapaženije stručno ostvarenje u 2020. je dr. Marko Kutleša s Klinike za zarazne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Kutleša je nagradu dobio za planiranje, organiziranje i vođenje Intenzivne jedinice za oboljele od covid-19 u toj bolnici, priopćeno je u subotu iz HLK-a.

Dobitnici nagrade za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke i profesije su Kristina Bojanić u kategoriji znanstvenika starijih od 40 godina i Marko Lucijanić u kategoriji znanstvenika mlađih od 40 godina.

 Nagradu za iznimno djelovanje u zaštiti prava liječnika te promicanju interesa hrvatskog lječništva u 2020. dobila je Željka Perić Sekulić, dok je novinarka RTL televizije Leona Šiljeg dobitnica nagrade za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke struke u javnosti.

Natječaj za godišnje nagrade HLK-a do sada je bio objavljivan krajem tekuće godine za postignuća ostvarena u prethodnoj godini. Od ove godine HLK je odlučila krajem godine dodjeljivati nagrade za postignuća ostvarena u toj godini pa se zbog te promjene iznimno ove godine dodjeljuju nagrade za dvije kalendarske godine, 2019. i 2020.

Dobitnik godišnje nagrade za najzapaženije stručno ostvarenje za 2019. godinu je Tomislav Luetić za planiranje, koordiniranje i izvođenje operacije razdvajanja sijamskih blizanaca na KBC-u Zagreb. Za istu godinu dobitnica nagrade za iznimno djelovanje u zaštiti prava liječnika te promicanju interesa hrvatskog lječništva je Renata Čulinović-Čaić.

Anna Mrzljak dobitnica je nagrade za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke i profesije u kategoriji znanstvenika iznad 40 godina, dok je Josip Anđelo Borovac dobitnik iste nagrade u kategoriji znanstvenika do 40 godina. Nagrada za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke struke u javnosti za 2019. godinu dodijeljena je novinarki Večernjeg lista Romani Kovačević Barišić.

"Prethodna godina pokazala je, kao nikada do sada, da se naš zdravstveni sustav temelji na izvrsnosti i visokoj stručnosti hrvatskih liječnika, ali i njihovoj iznimnoj požrtvovnosti i entuzijazmu”, rekao je predsjednik HLK-a Krešimir Luetić.

Hrvatska liječnička komora dodjeljuje svoje godišnje nagrade profesionalcima koji su svojim stručnim, znanstvenim te javnim i društvenim djelovanjem doprinijeli unapređenju hrvatskog liječništva i liječničke profesije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije