Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozvani na ostavku

Dobit Hrvatskih šuma 166 milijuna kuna, upravi pravo na bonuse i ove godine

Hrvatske šume
Foto: Damir Spehar/PIXSELL/ Ilustracija
17.11.2016.
u 07:15

Zadrži li se dobit na oko 160 milijuna kn, Paveliću bi pripalo 3,2 mil. kuna, a M. Vekić i Ištoku po 2,2 milijuna

Hrvatske šume su u prvih devet mjeseci ove godine ostvarile neto dobit od čak 166 milijuna kuna, potvrđeno nam je u toj državnoj tvrtki. Tako će, po svemu sudeći, HŠ i ovu godinu završiti u poprilično velikom plusu, a to pak znači da će sadašnja uprava te tvrtke i ove godine ostvariti pravo na bonuse. Naime, prema ugovorima koje su sklopili za mandata bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, članovi uprave HŠ-a Ivan Pavelić, Marija Vekić i Ivan Ištok imaju pravo na isplate bonusa u razlici dobiti tvrtke otkad su je preuzeli. Stoga su oni već zatražili isplatu bonusa za protekle godine te su zbog toga pokrenuli i sudsku tužbu. Ukupno potražuju oko 5,2 milijuna kuna.

Ako se dobit za ovu godinu zadrži na 160 milijuna kuna, imat će pravo na još 2,3 milijuna kuna bonusa. Paveliću bi tako ukupno pripalo 3,2 milijuna kuna, a Mariji Vekić i Ištoku po 2,2 milijuna kuna bonusa. Upravi HŠ-a je bivši ministar poljoprivrede Davor Romić odbio isplatiti bonuse kao što to sad ne želi učiniti ni novi ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. On je otišao i korak dalje te pozvao članove uprave HŠ-a da podnesu ostavke. Od uprave HŠ-a jučer do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor hoće li poslušati ministra i dati ostavke te odustati od bonusa. 

> > Grabar-Kitarović: Država se treba više fokusirati na pomoć Gorskom kotaru

Komentara 15

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
07:36 17.11.2016.

Definitivno zlouporaba položaja bivšeg ministra sa svojim prijateljima predsjednikom uprave (još malo) i nekim članovima uprave. Dobit napuhana i to dobrano napuhana!. Smanjenjem troškova održavanja kupovinom zamjenskih dijelova i nabavom od svakoga i od svuda napravili su daleko veću štetu, unazadili proizvodnju, oštetili nas djelatnike, državu, ali sebi u džep stavili neviđene novce. Ne moraju raditi niti oni niti njihova familija, mogu se smijati. Ako ovo nije za USKOK, onda stvarno nemamo što više reći. Država g**no!

RD
robert.dujmovic73
07:45 17.11.2016.

Stvarno su sposobni ovi direktori. . . Šuma rad te sama od sebe i Hrvati nagrađuju direktore jer su uspjeli dobro poslovati. . . Dakle 8 000 m3 hrastovine njima ćemo dati jer su prodali nešto. . .nešto što samo raste.

PR
Prekobrda
07:18 17.11.2016.

Ocigledno je tek da su kriteriji za bonuse upravi nakaradno postavljeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije