Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pljačka na švarči

Dobio dvije godine zatvora: Ali ukrao sam samo žvakaće gume

stevo velić
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
09.11.2011.
u 15:26

U obrazloženju presude kaže se da je sjekira duga 98 cm opasno oružje, a vrijednost ukradenog nije presudna za kazneno djelo.

U dva dana na Županijskom sudu u Karlovcu i drugi je put osuđen jedan Velić. Ovoga puta sudsko vijeće na čelu s Antom Ujevićem proglasilo je krivim Stevu Velića za razbojničku krađu i osudilo ga na dvije godine zatvora.

Ukradeno htio vratiti

Velić se pod utjecajem čak 3,13 promila alkohola odlučio za pljačku benzinske postaje Tifon na Švarči u Karlovcu.

– Vidio sam crveni golf bez registracija kako se zaustavlja na pumpi i iz njega izlaze dvojica Roma. Jedan je platio gorivo, dok je drugi najprije htio kupiti pivo, no nije imao dovoljno novca. Tada je počeo protestirati, a zatim je s police na kojoj su se nalazile žvakaće, prezervativi i čokolade uzeo dvije šake robe, ne znam točno čega. Potom je izašao van, a kad sam ga pokušao spriječiti u krađi, otišao je do auta i sa suvozačeve strane izvadio sjekiru. Najprije sam mislio da se šali. No kad mi je rekao da će me srediti i dvaput zamahnuo sjekirom prema meni, povukao sam se pa smo pozvali policiju – svjedočio je o tom događaju Valentino Kasunić, djelatnik na postaji.

Velić se branio da je svemu kriv alkohol.

 – Ukrao sam samo jedne žvakaće, a i to sam htio vratiti. Nije istina da sam ikoga napao jer sam sjekirom koja nam služi za sječenje starog željela samo nabijao auspuh koji nam je otpao s auta taj dan – tvrdio je Velić dodajući da ima obitelj i malo dijete.

Zakonski minimum

– Iako su ukradene stvari čija vrijednost ne prelazi 50-ak kuna, taj podatak za ovo kazneno djelo nije odlučan. Sjekira od 92 centimetra i dužine sječiva 14 vrlo je opasno oružje. Izrečena kazna nalazi se na zakonskom minimumu – objasnio je presudu sudac Ujević.

Komentara 32

DU
Deleted user
16:06 09.11.2011.

A propos krađa žvakaćih guma - neobična serija masovnih krađa žvakaćih u samoposlugama u Vel. Britaniji nagnala tamošnju policiju da pobliže istraži o čemu se radi. I ispostavilo se da ih kradu samo rumunjske bande u Vel. Britaniji i onda trpaju u gepeke i voze u Rumunjsku jer ih u rumunjskim marketima koriste umjesto sitniša za uzvrat odnosno za žvakaće im vlasnici samoposluga daju gotovinu jer ih i kasnije plasiraju kao de facto sitnu gotovinu. I to se sve zbiva u EU, opjevanoj birokratskoj tvorevini...

AN
Antiflašist
16:06 09.11.2011.

Procitas naslov, a tekst govori potpuno drukcije, e moja piskarala.

OB
-obrisani-
16:29 09.11.2011.

sta ucini glad od coveka ili koncentracioni logor zvan Croatia

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije