Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Agrokor

Dobavljači očekuju da će sud rušiti sporazum Agrokora i Zagreba

Fabris Peruško
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
02.05.2018.
u 06:30

Tvrtke koje je izvanredni povjerenik prozvao u intervjuu u Večernjem listu ljute se i namjeravaju demantirati neke navode

Uoči novog ciklusa pregovora vjerovnika Agrokora, Udruga dobavljača održat će u srijedu novi sastanak.

U međuvremenu Visoki trgovački sud srušio je skupine vjerovnika, a prema nekim informacijama tijekom tjedna Trgovački sud mogao bi sam odlučiti o tome tko će zastupati vjerovnike u stalnom vjerovničkom vijeću. Također, očekuje se kako će uskoro odlučiti o prigovoru da je sporazum s Gradom Zagrebom privilegirao jednog vjerovnika u odnosu na druge. Dio dobavljača vjeruje da će Trgovački sud srušiti taj sporazum. Sud će imati puno posla jer se još nije odlučilo hoće li vjerovnici moći glasovati sa svim prijavljenim tražbinama ili samo s tražbinama koje tijekom procesa izvanredne uprave nisu podmirene.

Prema informacijama, sud će raditi projekciju te analizu jedne i druge vrste glasovanja pa će na temelju analize odlučiti koji će model odobriti. Iako se nelogičnim čini da će vjerovnici koji su naplatili svoje tražbine moći glasovati ili pak oni koji su potraživanja refinancirali, pravno je to valjana opcija. Mnogo je otvorenih tema uoči zadnjeg ciklusa pregovora prije objavljivanja rezultata modela namirenja koji će otkriti nove vlasnike Agrokora, a po kojem bi dobavljači koji su već naplatili gotovo pola milijarde eura potraživanja trebali dobiti do šest posto suvlasništva.

U udruzi će se raspravljati i o porukama koje je u intervjuu Večernjem listu članovima udruge poslao izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško.

Još nitko ne istupa javno, ali može se čuti da se prozvane tvrtke ljute na kvalifikacije iznesene u intervjuu, ali i da imaju potrebu demantirati navode izvanrednog povjerenika.

Komentara 2

Avatar siva_sova
siva_sova
15:27 02.05.2018.

hdz predstavlja nagodbu kao neki uspijeh? pa što znači nagodba ako se neće moći ostvariti, ako agrokoru padnu prihodi ? vlada je samo došla u prezadužen agrokor zadužila ga još više i sad će ga predati rusim i sad to predstavlja kao neki uspijeh ma dajete molim vas, dok se samo sjetim onih floskula da su spasili 100 000 radnih mjesta...

DU
Deleted user
10:23 02.05.2018.

hdz kaže da su oni to briliantno odradili sada ćemo mi svi skupa platiti legalnu pjlačku daličke i ramljaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije