Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjesto dvostrukih čarapa tražila se krema za sunčanje

Dobar tulum na Krumpirištu

snježna kraljica
Matija Habljak/PIXSELL
03.01.2010.
u 17:57

Podijeljenih šest tisuća porcija graha, sendviča i čokoladica, ples uz brojne izvođače mnogima su značili dobro provedenu nedjelju.

I šestu godinu zaredom s livade Krumpirišta orio se poznati; op,op,op,op... Snježna kraljica nije podbacila. Dapače, najbolja organizacija, koja debelo može parirati austrijskim skijaškim manifestacijama, i ove je godine oduševila i domaće i strane skijašice kao i brojnu publiku.

Bilo je osam tisuća ljudi, njih pet tisuća kupilo je kartu, a ostalo je raspoređeno sponzorima. Podijeljenih šest tisuća porcija graha, sendviča i čokoladica, ples uz brojne izvođače mnogima su značili dobro provedenu nedjelju.

– Svake godine dolazimo na Sljeme i uvijek smo zadovoljni. Ima svega, tako da nam nije žao ni prijeđenih kilometara ni potrošena benzina – poručili su dečki koji su stigli iz Splita.

“Hvatanje” boje

Iako je Krumpirište godinama bilo mjesto gdje je najviše na cijeni dvostruki par toplih čarapa, ove godine one nisu tražene. – Ima li netko kremu za sunčanje? – ispitivali su navijači koji su livadu Krumpirišta iskoristili za hvatanje prve ovogodišnje boje. Kremu nitko nije imao, ali su zato livadom Krumpirišta opet paradirale dame u visokim potpeticama.

Nema veze, da im se nešto dogodilo, upomoć bi im pristigli članovi Gorske službe spašavanja, njih 200-tinjak koji su od rana jutra “čuvali” navijače.

Gold tribina za 400 kuna

Oni koji su za žensku utrku odlučili posegnuti dublje u džep i iskeširati 400 kuna za Gold tribinu hrvali su se za topli pokrivač. Neki su s tribine silazili i s nekoliko neraspakiranih dekica pod rukom. Sljeme nije mimoišao ni predsjednički kandidat Milan Bandić.

Bez kape, u trapericama, ali dobro raspoložen, bodrio je naše skijašice. Dobar posao odradili su i zetovci. Za prijevoz građana osigurali su 80 autobusa.

– Sve je prošlo u najboljem redu – poručio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Najviša točka Medvednice zaposlila je više od dvije tisuće ljudi koji su sudjelovali u realizaciji Snježne kraljice.

– Prvi put smo stigle na Sljeme, najele se graha, odlično se zabavljamo, a sad ćemo se malo odmoriti bez partnera i sunčati – poručile su uglas Zagrepčanke Matea Ilak i Iva Krenek. Ni ove godine Snježnu kraljicu nisu propustili tata Krešo Horvatić i njegov 13-godišnji sin Karlo.

– Doručkovali smo palačinke i sad smo spremni iz svega glasa navijati za naše djevojke. Moraju biti najbolje. Naravno, doći ćemo i kad budu skijali naši dečki – poručili su.

Navijači u kockicama

Iako bez posebnih transparenata, mnogi navijači na Sljeme su pristigli “išarani kockicama” i pokazali kako ljubitelji zimskih sportova znaju što je fer navijanje. Nisu zaboravili trubiti i pljeskati kad su se sljemenskom stazom spuštale i strane skijašice. Istom scenariju organizatori se nadaju i u srijedu, kad se Sljemenom spuštaju skijaši.

Ivica Kostelić, unatoč operaciji meniska desnog koljena, sigurno će nastupiti. On i Natko Zrnčić Dim zasigurno će još jednom ove godine dobro protresti Sljeme čija je organizacija ove godine Skijaški savez koštala 24,5 milijuna kuna. Upozorenje, ponesite kabanice za srijedu jer prognozirana je kiša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije