Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika akcija

Dobar posao sklopili u zatvoru: Preprodavali drogu koja bi im donijela zaradu od milijun kn

dileri
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/7
04.12.2014.
u 22:51

Zaplijenjeno je 2,54 kg amfetamina, što je najveća zapljena ove godine u RH

U završnici zajedničke akcije riječke i zagrebačke policije, koje su surađivale i s policijama zemalja EU, u srijedu je u Zagrebu i Rijeci uhićeno sedam osoba u dobi od 20 do 49 godina.

“Pala” su petorica Zagrepčana, Riječanin i Splićanin, članovi skupine koja je organizirano nabavljala i prodavala više vrsta droga: ecstasy, amfetamin i marihuanu, na zagrebačkom, riječkom i splitskom području.

Sve krenulo iz Rijeke

Krijumčari, među kojima jedan uz hrvatsko ima i nizozemsko državljanstvo, narkotike su nabavljali u Nizozemskoj i iz Zagreba, koji je bio glavni punkt, distribuirali drogu u jadranske gradove i zapadni dio Zagreba koji je, rekao je Dražen Miličević, voditelj Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke, zahvaljujući ovoj akciji sada “očišćen”.

Istraga nad ovim lancem krijumčara krenula je iz Rijeke početkom studenoga kada je otkriveno da se na riječkim ulicama dila sve više ecstasyja koji stiže iz Zagreba te je policija usmjerila pozornost na uličnu prodaju i trojicu sumnjivih dilera.

Za uhićenja kod osumnjičenih, u njihovim stanovima i vozilima zaplijenjeno je 1646 komada MDMA – ecstasyja, 2,54 kilograma amfetamina i 88 grama marihuane što je, rekao je Hari Brnad, voditelj Službe kriminaliteta droga PU primorsko-goranske, vjerojatno tek manji dio droge koju je ova skupina nabavila i uspjela prodati do uhićenja. U pretragama je pronađeno i 15.000 kuna i 620 eura za koje se sumnja da potječu od prodaje droge, pištolj, streljivo te više mobitela. Svi su osumnjičeni dovedeni u Rijeku, a četvorica od njih, trojica Zagrepčana i Riječanin, privedeni su na prvo ispitivanje u tužiteljstvo, nakon čega su ponovno vraćeni u pritvor i u petak će biti privedeni sucu istrage Županijskog suda u Rijeci. Svi su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a najstariji iz skupine, 49-godišnjak, i za nedopušteno posjedovanje oružja. Istražitelji sumnjaju da je upravo on bio šef skupine koji je drogu dopremio iz Nizozemske u Zagreb.

U ovom slučaju istraga se nastavlja i nije isključeno da će biti još uhićenja povezanih s ovom skupinom koja je, po svemu sudeći, radila dulje vrijeme.

Poznati policiji

Sedmorica dilera otprije su poznati policiji, riječ je o osuđivanim osobama koje su se upoznale na izdržavanju zatvorskih kazni, a nekoliko njih je i sada na uvjetnim otpustima, što ih nije priječilo da krenu u “biznis” za koji je dogovor pao dok su bili “iza rešetaka”. Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na najmanje 260.000 kuna, no samo 2,54 kg amfetamina, što je najveća zapljena te droge u nas ove godine. Droga je u čistoj pasti, bazi, ali miješanjem s dodacima četverostruko bi joj se uvećala vrijednost pa bi na ulici taj speed dilerima donio zaradu od milijun kuna.

>> Velika akcija riječke i zagrebačke policije! Razbijena skupina dilera

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
05:56 05.12.2014.

to je nova stranka u osnivanju legalizacije samo kaj su oni hteli biti prvi u biznisu ,preskocili policajci bravo nadam se da ce orah stati u njihovu zastitu i ostvariti svoj san o legalizaciji droga u hrvackoj jer je to buducnost i spas ove drzave i nase djece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije