Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisačko-moslavačka županija

Do sada 3.695 'crvenih' objekata, mobilni timovi na terenu prikupljaju zahtjeve za obnovu

Svakodnevica u razrušenoj Petrinji
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
22.02.2021.
u 09:59

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka

Prema jutrošnjim ažuriranim ArcGIS podacima šteta je od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji prijavljena na 37.482 objekta od kojih su statičari obavili pregled njih 28.192. Crvenu naljepnicu zbog oštećenja dobilo je 3.357 objekta, a zbog vanjskih utjecaja koji se mogu otkloniti još 338 objekata.

Privremeno neuporabljivo do detaljnog pregleda je 2.834 objekta, a hitne intervencije su potrebne na dodatnih 3.374 objekta koji se također za sada ne mogu koristiti. Bez oštećenja je 638 pregledanih objekata, a tzv. zelenu naljepnicu dobilo je više od 17.600 objekata, priopćeno je iz Sisačko-moslavačke županije.

Inače, od subote su mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine počeli po Banovini prikupljati zahtjeve za obnovu. Tijekom današnjeg dana bit će prisutni u Sibiću i Glinskom Novom Selu.

Službenici će tu na terenu od 10 sati pomagati građanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi. Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka. Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.

Video: Srušeni dimnjaci Ciglane na Črnomercu

Komentara 1

Avatar majkuvam
majkuvam
12:11 22.02.2021.

Rade brzo kao puževi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije