Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuščević:

Do kraja tjedna počinjemo s kontrolom svakog potpisa za referendume

Igor Soban/PIXSELL
22.08.2018.
u 14:12

Iz obje inicijative tvrde da imaju dovoljan broj potpisa

Ministar uprave Lovro Kuščević najavio je u srijedu kako bi do kraja ovoga tjedna trebala početi provjera svakog od potpisa koje su dvije građanske inicijative prikupile za raspisivanje referenduma, a riječ je o inicijativama za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije te o promjeni izbornoga zakonodavstva.

"Radi transparentnosti samog postupka i vjerodostojnosti obiju inicijativa, radi svih sugrađana, onih koji jesu i onih koji nisu potpisali inicijative potrebno je utvrditi pravo stanje stvari, a to znači kontrolirati svaku potpis", izjavio je Kuščević novinarima prije sastanka užeg kabineta Vlade.

Inicijative "Istina o Istanbulskoj" i "Narod odlučuje" za održavanje referenduma trebale su prikupiti potrebnih 374.740 potpisa, odnosno 10 posto od ukupnog broja birača u Hrvatskoj. Iz obje inicijative tvrde da imaju dovoljan broj potpisa.

Ministar Kuščević komentirao je i najavljeni Zakon o plaćama državnih službenika koje priprema Ministarstvo rada, za koji očekuje da će tijekom rujna ući u zakonodavnu proceduru kako bi s primjenom počeo od 1. siječnja iduće godine. Izrazio je uvjerenje da će to zakonsko rješenje postići da se nagrađuju vrijedni i radišni službenici, a sankcioniraju oni koji to nisu.

"Još veći ulog u tom procesu je Uredba o ocjenjivanju rada državnih službenika. Nemojmo pričati o ocjenjivanju državnih službenika, nego o njihovu radu. Ako tu Uredbu uspijemo napraviti na dobar način i provoditi, tada će Zakon sigurno polučiti rezultate", ocijenio je.

Kako je prema sadašnjim pravilima samo sedam zaposlenika dobilo ocjenu 'negativan', za Kuščevića je to dokaz da sustav ne funkcionira. "Sustav ocjenjivanja i nagrađivanja nije dobar i zato ga i želimo popraviti", zaključio je ministar.

>> Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

Komentara 14

JA
Jania
16:04 22.08.2018.

Stidi se, Kuščeviću. Toliko truda trošiš na opstrukciju građanskih inicijativa. Radi nešto konstruktivno za promjenu....

GV
golub Vaso
15:33 22.08.2018.

za pet godina kontrola gotova

DU
Deleted user
14:32 22.08.2018.

Bolje da krmak nakon dvomjesečnog sviranja ku*cu, krene kontrolirati svakog birača na popisu, pa ih neće biti više od stanovnika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije