Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVNA ISPOVIJEST J. KOSOR:

'Otac nije htio ni čuti za mene. Kad je umro, došla sam kao kći i izrazila sućut obitelji'

Zagreb: Promocija knjige Jadranke Kosor ‘Premijerka’
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
29.09.2020.
u 22:55

- Kad su mi javili da je umro, to je bila jedna užasna kombinacija. Ja kao kćer dolazim i izražavam sućut njegovoj obitelji, a ja sam njegova obitelj. To je bilo nešto potpuno nadrealno - kazala je bivša premijerka Jadranka Kosor.

Majka me posjećivala dva, tri puta godišnje do sedme ili osme godine. To je bilo takvo vrijeme, ona je živjela u Međimurju, a ja s bakom u Lipiku, dolazila bi vjerojatno na godišnji odmor. Tata mi je također strašno  jako nedostajao. To je mala sredina, bila sam jedino dijete bez oca u razredu. Počeli su me maltretirati i tući. Ja sam odlučila da to mora prestati, žestoko sam se potukla s jednim dječakom, skoro sam mu oko razbila s jednom šalicom - ispričala je bivša premijerka Jadranka Kosor gostujući u HRT-ovoj emisiji "U svom filmu".

Vrlo je emotivno ispričala da je do posljednjeg trenutka vjerovala da će je otac povesti na plesni podij na maturalnoj večeri, ali da se to nije dogodilo. 

- Ja sam prije maturalne zabave pisala tati da sam najbolja u generaciji, da sam sjajna, priložila jednu fotografiju... Napisala sam da bi bilo dobro i da ga molim nakon svih pisama na koje nije odgovorio, da dođe, da mu to nudim kao vrstu "deala", da dođe i otpleše ples sa mnom i da više nikada neće imati nikakvu obvezu prema meni. Zaista sam bila uvjerena da će doći. Došla je maturalna večer, ja gledam na ta vrata. Moja je mama shvatila i jako se uvrijedila, rekla je "da sam ja njega zvala nakon svega što sam ja prošla". Bila sam uvjeren da će se pojaviti. Kada sam postala predsjednica Vlade, novinari su ga pitali o meni, a on je jedva izgovorio: Ja o toj osobi ne želim govoriti - prisjetila se Kosor.

Unatoč svemu što je doživjela otišla je ocu na sprovod.

- Kad su mi javili da je umro, to je bila jedna užasna kombinacija. Ja kao kćer dolazim i izražavam sućut njegovoj obitelji, a ja sam njegova obitelj. To je bilo nešto potpuno nadrealno - rekla je.

Osvrnula se i na vrijeme dok je bila suradnica Ivi Sanderu. Ističe da nikada nije naslućivala da bi on mogao sudjelovati u nekim nečasnim radnjama, a za što ga se optužuje.

- Niti sam mogla što vidjeti, niti sam mogla detektirati iz nekih postupaka. Takvih postupaka nije bilo. Mi smo i u stranci živjeli vrlo skromno u to doba, prostorije su bile praktično neuređene, vrlo skromne. Kao stranka smo živjeli skromno, ali sam isto tako znala da imamo prihode iz raznih izvora, poput sredstava iz proračuna, članarina, donacija...

Govoreći o odnosu prema političarima na vrhu i onima koji to više nisu, kazala je:

- Prekomjerno su mi komplementirali dok sam bila predsjednica, a onda kada više nisam bila, mnogi ljudi više sa mnom nisu htjeli ići niti na kavu.

Ključne riječi

Komentara 38

LE
lemy
08:19 30.09.2020.

To je sasvim normalna i draga žena koja je u životu imala određenih problema obiteljskih i drugih. U životu joj nije bilo lako. Puno je blesavih i nenormalnih u ovim komentarima, i oni trebaju živjeti ........

PA
pax5
11:36 30.09.2020.

Možemo misliti o njoj što god hoćemo, ali taj njeni otac je dno dna u odnosu prema djetetu , koje nije ništa krivo...Čestitam joj što se digla iznad očevog dometa i pokazala da se može civilizirano ponašati i kada nam je teško...Bravo Jace za privatnu sferu,a političku dalo bi se govoriti...

BO
boovuu
15:06 30.09.2020.

zašto je uvredljiva riječ utisni i upisnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije