Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dođite na Veleučilište Baltazar i napredujte s nama

Dođite na Veleučilište Baltazar i napredujte s nama
Foto: Promo
1/2
23.04.2018.
u 11:29

Veleučilište Baltazar u Zaprešiću izabralo je novog dekana - prof. dr. sc. Vladimira Šimovića

Veleučilište Zaprešić u 17 godina postojanja, prvo kao Visoka škola, postalo cijenjeno privatno veleučilište u studentskim krugovima. Više od 7.000 studenata završavalo je svoje preddiplomske i diplomske studije, a povjerenje koje su imali u zaprešićkom veleučilištu temeljilo se na kontinuiranoj razvojnoj politici. Tome su svakako svoj doprinos davali i dekani koji su kreirali politiku i smjer razvoja Veleučilišta, a nedavno je na mjesto dekana zaprešićkog Veleučilišta izabran prof. dr. sc. Vladimir Šimović. Iskoristili smo priliku i zamolili ga za kraći razgovor.

Tko je novi dekan?
Ukratko, ja sam redoviti profesor u trajnom zvanju, bivši dekan u dva mandata na Sveučilištu u Zagrebu i bivši prorektor za znanost i međunarodnu suradnju na Sveučilištu Sjever iz Koprivnice. Tijekom svoje akademske karijere obavljao sam cijeli niz strateških funkcija te bio suradnik-istraživač na mnogim EU programima, međunarodno istraživačkim projektima kao što je na primjer projekt po nazivom: „Širenje pristupa Europske Unije pri pružanju usluge osiguranja kvalitete visokog obrazovanja zemljama partnerima primjenom osiguranja kvalitete” ili Erasmus+ program “Jean Monnet”, financiranim od „Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu”. Dobitnik sam mnogih međunarodnih nagrada i priznanja i član mnogih međunarodnih organizacija između ostalog i počasni doktor (engl. “Doctor Honoris Causa”, skr. Dr.H.C.) te od 2007. i gostujući profesor Međunarodnog instituta za napredne studije u domeni sustavnih istraživanja, informatici i u kibernetici (engl. “”International Institute for Advanced Studies on Systems Research, Informatics and Cybernetics”, skr. IIAS) sa sjedištem Windsoru u Ontariu (Kanada). Također sam autor 11 knjiga, koautor 6 različitih znanstveno – stručnih izdanja, autor ili koautor 50-ak znanstvenih članaka u periodičnim publikacijama i međunarodnim časopisima. Čast mi je da sam izabran za dekana upravo na ovom Veleučilištu, za koje vjerujem da će se pod mojim vodstvom profilirati u još izvrsniju akademsku instituciju. Veselim se novim izazovima koji su preda mnom.

Foto: Promo

Koji su vam osnovni ciljevi?
Moj prvi i svakako najvažniji cilj je napredak Veleučilišta Baltazar Zaprešić u akademskom, stručnom i znanstvenom smislu. Također, želim stvoriti podlogu i omogućiti boljitak Veleučilišta u poslovnom smislu kroz konsolidaciju poslovanja i kadrova, te kreirati prepoznatljivost Veleučilišta po naprednim studijskim programima i primijenjenim istraživanjima povezanih s gospodarstvom Zaprešića, njegovog okruženja i šire (nacionalna, EU i svjetska razina). Intenzivno ću raditi na međunarodnoj prepoznatljivosti Veleučilišta kroz Erasmus+ i druge programe kao i suradnje s inozemnim partnerima. Pred nama je i reakreditacija Veleučilišta Baltazar Zaprešić po novim ESG normama iz 2015. godine, za koju se intenzivno i temeljito pripremamo, a u planu je i eventualno ishođenje međunarodnih akreditacija za pojedine studijske programe.

Zašto bi nekome preporučili da upiše upravo studij na Baltazaru?
O Veleučilištu Baltazar Zaprešić puno govore same činjenice. Radi se o visokoškolskoj ustanovi koju je u 17 godina rada odabralo preko 7.000 studenata. Programi koji se odvijaju na Veleučilištu Baltazar Zaprešić originalni su i jedinstveni programi koje su sastavili vrhunski stručnjaci i znanstvenici iz polja ekonomije, a akreditirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Agencija za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske. Veleučilištu su dvije neovisne međunarodne kuće dodijelile certifikat ISO 9001 za kvalitetu ukupne nastavne djelatnosti u području visokog obrazovanja za poslovnu ekonomiju i menadžment. Osim samih činjenica tu je i onaj naizgled ‘nevidljivi dio’ Baltazara koji je još jedan od razloga zašto smo najčešći odabir studenata. Radi se o profesorima i asistentima koji su, uz to što su vrlo stručni i profesionalni, također i otvoreni te prijateljski nastrojeni prema studentima. Mi smo našim studentima na raspolaganju za sva pitanja, izazove i molbe, a kako bi svojim studentima omogućili što produktivnije i ugodnije studiranje oformili smo tim tutora. Radi se o mladim predavačima koji studentima pomažu tijekom studiranja tako što ih savjetuju kako najbolje i najbrže svladati obveze i izazove s kojima se susreću tijekom studiranja. Želimo da naši studenti dobiju maksimum od nas, te da im je vrijeme provedeno na Veleučilištu ugodno i pozitivno. Isto se odnosi na gostujuće studente, profesore te nenastavno osoblje koji dolaze na naše Veleučilište razmjenjivati i unapređivati svoja znanja, praksu i iskustvo.

Možda neka poruka za kraj budućim studentima…
Dođite studirati i usavršavati se na Veleučilište Baltazar Zaprešić, napredujte s nama…

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije