Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27. obljetnica

‘Do danas se ignorira kaznene prijave zbog ubijanja u logorima’

Danijel Rehak
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
23.05.2019.
u 07:34

Govoreći o broju logoraša tijekom Domovinskog rata, predsjednik HDLSKL-a Danijel Rehak kazao je kako službeni podaci kažu da je u srbijanskim logorima bilo zatočeno oko 7800 branitelja i civila, a ubijeno ih je oko 300

Prije 27 godina, 22. svibnja, dogodila se prva velika razmjena ratnih zarobljenika. Tada je u Lipovcu, nedaleko od države granice između Hrvatske i Srbije, po principu svi za sve razmijenjeno 288 hrvatskih branitelja i civila koji su bili zatočeni u logorima u Srbiji.

Jedan od razmijenjenih u Lipovcu je i Dragutin Guzovski, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Vukovarsko-srijemske županije koji je rekao kako je trenutak kada su dotaknuli slobodno hrvatsko tlo neizbrisiv.

– Nakon svih tortura, ispitivanja, zlostavljanja, ponižavanja, psihičkih mučenja, batinanja i vremena provedenog u samici, jednostavno nismo mogli vjerovati da smo došli u slobodnu Republiku Hrvatsku – rekao je Guzovski. Govoreći o broju logoraša tijekom Domovinskog rata, predsjednik HDLSKL-a Danijel Rehak kazao je kako službeni podaci kažu da je u srbijanskim logorima bilo zatočeno oko 7800 branitelja i civila, a ubijeno ih je oko 300.

– Međutim, naši podaci kažu da je u srbijanskim logorima bilo zatočeno oko 30.000 osoba – rekao je Rehak. Istaknuo je kako se ni danas, iako je od rata prošlo gotovo tri desetljeća, ništa ne poduzima po pitanju brojnih kaznenih prijava koje je HDLSKL podnio protiv nalogodavaca i izvršitelja zastrašivanja, mučenja i ubijanja u logorima.

Komentara 12

DA
dalibla
10:27 23.05.2019.

25 godina poslije rata izgleda tako kao da se i u Hr i u BiH moglo ubijati hrvate bez kazne.

Avatar navijač
navijač
07:59 23.05.2019.

Neće se ni pokrenuti ništa sve dok Hrvatskom vladaju oni koji štite srbiju i njene zločine . Zahvaljujući tome ništa se neće promjeniti u glavama ljudi s obadvije strane.

DU
Deleted user
14:55 23.05.2019.

Probaj pitat HDZ da preko svog koalicionog partnera vidi gdje je zapelo ili precednicu da istraži na večeri kad joj vojvoda opet dođe u posetu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije