Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica Žalac

Do 2020. u Slavoniju ‘ubaciti’ 2,5 milijardi eura

Gabrijela Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
05.11.2016.
u 07:45

Slavonija je bila godinama zanemarena. U Vukovarsko-srijemskoj županiji treba zaustaviti iseljavanje stanovništva, rekla je Žalac

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU u Vladi RH Gabrijela Žalac najavila je za jučerašnjeg posjeta Vukovaru kako se kroz natječaje EU do 2020. godine u projekte pet slavonskih županija namjerava ubaciti 2,5 milijardi eura.

Rekla je kako je “Projekt Slavonija” najavljen i u predizbornoj kampanji te podsjetila i na “Pravilo +3” koje kaže da svi ti projekti moraju biti ugovoreni do 2023. godine. Govoreći o svom ministarstvu, zahvalila je i svome prethodniku Tomislavu Tolušiću na, kako je rekla, kvalitetno odrađenom poslu.

– On je u deset mjeseci pokrenuo inicijative, ubrzao procedure te objavio natječaje koji su niz godina čekali. Ima još dosta prostora za poboljšanje u sustavu upravljanja i kontrole fondova EU. Bez kvalitetno pripremljenih projekata i kvalitetno pripremljene dokumentacije nema apsorpcije novca.

Upravo stoga inzistirat ćemo na informiranju i obrazovanju krajnjih korisnika, na vrijeme pripremiti natječaje. Grešaka u provjeri i provedbi projekata ne smije biti – rekla je Žalac. Podsjetila je i da je u tekućoj godini Hrvatska iz fondova EU povukla 6 milijardi kuna i da je to značajan pomak u odnosu na ranije godine.

Prema riječima Žalac, do kraja tekuće godine bit će ugovoreno dodatnih milijardu kuna za projekte kulturne baštine, bolnica, dnevnih kirurgija i domova zdravlja, ali i da će uskoro biti objavljen i natječaj za projekte obnovljivih izvora energije.

– Slavonija je bila godinama zanemarena. U Vukovarsko-srijemskoj županiji prvenstveno treba zaustaviti iseljavanje stanovništva jer, ako ljudi na ovim prostorima ne ostanu živjeti, ne znam za koga ćemo sve te projekte realizirati i graditi potencijalnu infrastrukturu – rekla je Žalac.     

>> „Slavonija može biti šampion i to ćemo dokazati“

Komentara 4

BI
bitcebolje
09:04 05.11.2016.

Točniji naslov - Do 2020. će trećinu mladih 'izbacit'

PO
posavina1954
08:07 05.11.2016.

Ubacili ste vi Slavoniji sad ubacujte nekom drugom,mrtvog se ne budi.

MA
marijaqwer
11:33 05.11.2016.

Jos jedno prazno obecanje. Nisu potrebna nikakva infrastruktura ulaganja u Slavoniji dok vlada opca nezaposlenost. Kada vlada bude govorila o konkretnim potezima koji su u tijeku , onda se moze reci da se nesto radi, a ova prica da ce nesto biti 2020 ili poslje je " cekaj magarce dok trava naraste ".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije