Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOCESTA ZAGREB-SISAK

DKOM i treći put odbio žalbu turske tvrtke

Autocesta A11 od Lekenika do čvora Sisak trebala bi biti dovršena do 2023 godine
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
17.07.2021.
u 12:21

Budući da su Turci i u trećoj žalbi kao i u prethodne dvije naveli iste žalbene navode, a koje je i u prva dva navrata DKOM odbacio, u HAC-u su odlučili stati na kraj tim turskim žalbama

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbacila je žalbu turske tvrtke Tenta Yapi na natječaju za gradnju dionice Lekenik – čvor Sisak autoceste Zagreb – Sisak. DKOM je i tu treću tursku žalbu na ovom natječaju proglasio nedopuštenom.

Hrvatske autoceste su unatoč toj žalbi koja je poslana 13. srpnja, a u DKOM-u je zaprimljena 14. srpnja, ipak otvorile ponude na tom natječaju za što je zadnji rok bio 13. srpnja.

No budući da su Turci i u trećoj žalbi kao i u prethodne dvije naveli iste žalbene navode, a koje je i u prva dva navrata DKOM odbacio, u HAC-u su odlučili stati na kraj tim turskim žalbama koje su očito imale za cilj samo kupovinu vremena za sklapanje ponude. Odluka DKOM-a pokazala je da su u HAC-u bili u pravu. HAC bi i zbog ove žalbe opet morao pomaknuti rok za dostavu ponuda za 10-ak dana, kao i u prethodna dva slučaja.

A DKOM je u rješenju naveo da je žalba Tenta Yapija nedopuštena jer se odnosi samo na izmjenu roka za dostavu ponuda koji je određen nakon prethodne žalbe te tvrtke, a u kojoj je također osporavan rok za dostavu ponuda. A i ta je turska žalba, kao i prva, bila odbačena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije