Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo u Rovinju

Đuro mi je rekao: "Evo ti Luke, mrtav je na kauču"

ruza
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/3
22.05.2010.
u 19:30

Đuka je mirno stajao prekriženih ruku. Isprva sam pomislila da je djetetu pozlilo, pa sam mu malo podigla noge kako bi mu krv prokolala.

Po zvuku košarkaške lopte kojom je udarao u tlo znala sam da je Luka posjetio oca. U jednom je trenutku sve utihnulo, a malo poslije čula sam kako netko vrišti. Istrčala sam i vidjela da Lukina majka iznosi njegovo beživotno tijelo.

Đuka je mirno stajao prekriženih ruku. Isprva sam pomislila da je djetetu pozlilo, pa sam mu malo podigla noge kako bi mu krv prokolala. Onda sam primijetila tamne tragove na dječakovu vratu.

>>Đuro Đurić: “Ne mogu vjerovati što sam učinio, strašno se kajem”


Crni Đuka, što si učinio?!
Shvatila sam da je ubijen i povikala: “Crni Đuka, što si učinio?! Tko je ubio Luku?”, ispričala nam je 69-godišnja Ruža Pranjić, susjeda Đure Đurića (45) koji je u petak, zbog sumnje da je u četvrtak u stanu u Ulici Angela Zulijanija 10 ubio svog 9-godišnjeg sina, priveden istražnom sucu i zadržan u pritvoru. Najstrašnije su bile riječi koje joj je uputila Lukina prestravljena majka, prisjetila se Ruža još uvijek ne vjerujući da više nema dječaka kojega je voljela kao da joj je unuk. 
– Vidjela je da Luka nepokretno leži na kauču, a Đuro je sjedio do njega. Kad ga je upitala gdje je Luka, rekao joj je: “Evo ti Luke, leži mrtav na kauču” – kazala nam je Ruža dodavši kako joj se netom nakon ubojstva za koje se Đurića sumnjiči činilo da on uopće nije svjestan što je napravio. Na licu mu se nije vidjela nikakva reakcija.

Gotovo bez ijednog pokreta pričekao je policiju i nije, kaže Ruža, pružao otpor. Iza Đurića su, podsjetimo, brojne kaznene prijave zbog obiteljskog nasilja o čemu Ruža mnogo zna. Ona je Luku čuvala dok je bio još malen te je kod nje često poslije škole i boravio.
– Đuro je alkoholičar i beskućnik. U stan u prizemlju doselio se prije otprilike godinu dana i tamo je živio u jako lošim uvjetima. Jednom je pijan i mene napao, a često je znao vrijeđati bivšu suprugu. No, uvijek sam imala dojam da voli sina, a sin je volio njega.

Luka se brinuo za oca

Brinuo se za oca koliko je mogao, skupljao s njim plastične boce, a često bi me zamolio komad kruha jer mu je otac bio gladan, rekla nam je. Pričajući o Luki, Ruža Pranjić ne može zaustaviti suze. 
– Bio je zlatan dječak. Obožavao je košarku i jako lijepo pjevao. Znao je sve crkvene pjesme, a najviše je volio pjevati “Ima jedna duga cesta koja vodi sve do raja”. On je sada tamo, tužno je zaključila.

Komentara 36

VI
VisAVis2
20:06 22.05.2010.

Jasno mi je da alkohol često upravlja ljudskim postupcima. Sam sam pio mnogo, vrlo mnogo, ali! Ali ako ovako djeluje na ljude onda su u pravu muslimani, Libijci, valja to smeće zabraniti, ma kakva droga, gdje je tko čuo ovakvu monstruoznost, zadavio svoje djete, iz čista mira, pijani monstrum. Drogu legalizirati. Narkomani sami sebe ubiju i tko ih treba, neka crkavaju, a pijanci. Ima jedna poslovica, pijancu je što više pije to bolje, a okolini to lošije. Monstruozno, ovo ne bi trebalo ni objavljivati, ovo su slučajnosti, ovo je zona sumraka, ovo se nije dogodilo, što će ovakvi članci, da odvrate druge da ne vrše ovakva djela, što će ovaj monstrum na sudu, pa njega valja zatvorit u ludnicu do kraja života, a ne dat mu zatvor, poslje pomilovanje i sve kao da se radi o normalnom čovjeku, a luđe je pravosuđe što se sa monstrumom bavi. U ludnicu, ruke mi se tresu...

PO
podravacc
20:14 22.05.2010.

Treba sad pitati sudca/sutkinju zašto taj Đurić nije na vrijeme završio iza rešetaka,šta je trebao napraviti da ga pošalju u zatvor nakon nekoliko ispada za vrijeme uvijetne kazne?Sada je sigurno da će u zatvor,ali dijete je mrtvo.Kažu da nije bioo pijan,a zadavio sina,pa što bi djetetu napravio da je popio???

MI
mica1111
19:35 22.05.2010.

...koja divna sestra...onako kako se trebaju voljeti prava braća...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije