Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pismo namjere

Đuro Đaković modernizirat će tenkove M84

'01.01.2013., Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oruzanih snaga Ivo Josipovic i ministar obrane Ante Kotromanovic posjetili su Zapovjedno operativno srediste Glavnog stozera
'Robert Anic/PIXSELL'
25.04.2013.
u 10:28

- Potpisivanjem pisma namjere s brodskom tvrtkom nastavljamo pružati snažnu podršku razvoju domaće obrambene industrije - rekao je ministar Kotromanović.

Ministar obrane Ante Kotromanović i predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga Vladimir Kovačević potpisali su pismo namjere u vezi suradnje na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M84. Ministarstvo obrane u sklopu svojeg djelokruga i aktivnosti brine se o spremnosti i sposobnosti obrambenog sustava, što uključuje i upravljanje naoružanjem i vojnom opremom. U skladu s osiguranjem funkcionalnosti i ispravnosti naoružanja i vojne opreme, MORH planira angažirati Đuru Đakovića na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M84.

- Potpisivanjem pisma namjere s brodskom tvrtkom nastavljamo pružati snažnu podršku razvoju domaće obrambene industrije. Đaković je na međunarodnoj izložbi ASDA 2013. pokazao da se može ravnopravno natjecati na svjetskom tržištu, gdje je izvrsnost osnovni preduvjet uspjeha - rekao je ministar Kotromanović. Dodao je da će Đuro Đaković Holding ovime dobiti izvrsne reference i sposobnosti, koje će toj kompaniji biti od velike koristi prilikom nastupa na međunarodnom tržištu. Đuro Đaković je tvrtka s više od 30 godina iskustva u proizvodnji i održavanju borbenih oklopnih vozila i tehnike pri čemu je od osamdesetih godina prošlog stoljeća do danas proizvela više od 700 primjeraka osnovnog borbenog tenka M84. - S obzirom na činjenicu da je Đuro Đaković jedini proizvođač tenka M84 u Republici Hrvatskoj te ima dugogodišnje iskustvo u odražavanju u ne samo tenkova već i kompletne borbene tehnike, suradnja na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M84 je logična i očekivana - rekao je Kovačević. On je izrazio uvjerenje kako će tenkovi nakon generalne revizije i modernizacije kroz ovaj projekt, jednako kao i borbeno oklopno vozilo, biti globalno konkurentan hrvatski izvozni proizvod koji će osigurati zadržavanje postojećih radnih mjesta.

>> Oklopnjaci Đakovića na završnom testiranju kod Kuvajćana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije