Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čedomorstvo

Djevojka (17) liječniku lagala da je pobacila. Dečko je mlađi od nje

'08.04.2013. Kastel Kambelovac - Jutros oko 10 sati policajac u Kastel Luksicu ispred kuce na adresi Stupi pucnjem iz pistolja usmrtio psa ( najvjerojatnije lutalicu ) nakon sto ga je pas napao u neko
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
17.07.2013.
u 17:30

Susjedi su viđali djevoku. Pričalo se da je malo popustila u učenju, no nisu primijetili da je trudna, a trudnoću je, čini se, vješto skrivala i od roditelja i sestara

Djevojka je iz primjerene i pristojne obitelji. Ima 17 godina i najnormalnije je pohađala školu. No sada se sve promijenilo. Odlučila je ubiti svoju bebu koju je živu i zdravu sama rodila, a nitko nije ni znao da je bila trudna.

Nikad nikakvih problema

Potiho su u mjesnom kafiću u Gorskom kotaru govorili o strahoti koja se dogodila priznajući da, iako su prošloga petka vidjeli policiju pred obiteljskom kućom i naslutili da je u pitanju nešto ozbiljno, ni u snu nisu mogli povjerovati da je djevojka, koju poznaju samo po dobru, odmah nakon porođaja usmrtila svoje dijete i zakopala ga u šumi nedaleko od kuće. Viđali su je, pričalo se da je malo popustila u učenju, no nisu primijetili da je trudna, a trudnoću je, čini se, vješto skrivala i od roditelja i sestara. Obitelj u Gorskom kotaru živi dvadesetak godina. Majka je kod kuće, a otac radi u inozemstvu po mjesec dana pa je mjesec dana kod kuće. Nije bio u mjestu kad se stravičan zločin dogodio, stigao je jučer, no ni on niti itko od obitelji o događaju nisu htjeli govoriti.

– Obitelj je mirna, povučena, ta djevojka ima još pet sestara, dvije su na fakultetu, najstarija je udana i ima dvoje djece, sve su redom vrlo lijepo odgojene, niti su pile, niti pušile, čak nisu ni pretjerano izlazile. Družila se s vršnjacima, ali nikad nikakvih problema, išla je u srednju školu – kaže nam konobarica i domeće: “Jadno dijete, sirota, tko zna u kakvu je stanju bila kad je to učinila”. Iznenađena je, kaže, da majka nije ništa primijetila, no sva je sreća što ju je na vrijeme odvela u bolnicu. Mogla je biti još veća tragedija. Mještani šapuću da će sada u velikim problemima biti i djetetov otac, nagađaju o kome je riječ pa vrteći glavom govore da je i on dijete, čak dvije godine mlađi od djevojke. Muškarac iz susjedne kuće ne želi puno govoriti, vrti glavom i s uzdahom kaže da mu je žao djevojke i da je za nju to tragedija za cijeli život. Ljuti ga, nastavlja, a to je čuo, da su jadno dijete odveli u policiju na ispitivanja ravno iz bolnice, kao da je neki kriminalac. U ogulinskoj općoj bolnici potvrdili su nam da je 17 godišnja djevojka primljena zbog krvarenja.

– Tvrdila je da je pobacila u toalet i da je bila riječ o trudnoći puno manjeg stupnja. Kasnije smo utvrdili da je rodila nakon što je iznijela punu trudnoću. Do komplikacija i obilnog krvarenja došlo je zbog dijelova zaostale posteljice. Djeteta nije bilo. Stoga je dežurni liječnik koji ju je primio o svemu izvijestio policiju. U ponedjeljak je u stabilnom stanju djevojka otpuštena iz bolnice u pratnji majke i policije – kazao je jučer Krunoslav Cindrić, ravnatelj Opće bolnice Ogulin. No djevojka nije kod kuće niti je u pritvoru, zbog teška stanja u kojem se nalazi na bolničkom je liječenju. U karlovačkom tužiteljstvu potvrdili su da ih je o događaju izvijestila policija iz Vrbovskog, no kaznenu prijavu još nisu primili.

Rodila živu i zdravu bebu

– Izdali smo nalog za očevid i obdukciju koja će se obaviti u Rijeci – rekla je jučer prijepodne Irena Lipka Krajačić, zamjenica tužitelja u Karlovcu. Beba je pronađena zakopana. Neslužbeno se pak doznaje, da je obdukcijom potvrđeno da je dijete rođeno živo i zdravo i da je umrlo nasilnom smrću, ugušeno je i potom zakopano.

>>Šok: Ugušila tek rođeno dijete i zakopala ga u dvorište iza kuće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije