Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tihi ubojica

Djevojčicu ugljikov monoksid ubio dok je izlazila iz kupaonice

\'   - kozice - slatina - 130212 -  od trovanja ugljicnim monoksidom Kristina Katalenic (14) tragicno je preminula u nedjelju oko 20,15 sati u kupatilu svoje obiteljske kuce u selu Kozice pored Slatin
Dragutin Šantoši/VL
14.02.2012.
u 07:30

Pronašao ju je otac. Imala je snage uhvatiti kvaku na vratima, ali onda se srušila.

Ugljikov monoksid, poznat i kao "tihi ubojica", u nedjelju je u selu Kozice odnio još jednu žrtvu. Kristina Katalenić (14) vratila se kući, napisala je zadaću i spremila školsku torbu za ponedjeljak, a potom je, oko 20 sati, otišla u kupaonicu na tuširanje. Petnaestak minuta poslije dogodila se tragedija.

Omiljena u susjedstvu

Poslije kupanja učinila je samo korak dva, imala je snage uhvatiti rukom kvaku na vratima, a potom se bez svijesti srušila s unutrašnje strane kupaonice u kojoj je bio uključen plinski bojler. Da tragedija bude veća, svoju jedinu kćer u nesvijesti pronašao je otac Luka, koji je pošao provjeriti zašto se djevojčica toliko zadržala u kupaonici. Obitelj i susjedi tuguju za omiljenom djevojčicom.

– Pozivao sam Kristinu, ali se nije javljala. Vrata kupaonice bila su odškrinuta. Kada sam ih otvorio, moja Kristina ležala je na pločicama bez svijesti. Pokušao sam je oživjeti, stigla je ubrzo i Hitna medicinska pomoć, ali nije se više moglo ništa učiniti – kaže očajni otac Luka ne vjerujući da njegove miljenice više nema među živima.

Majka Frančeska i Kristinin stariji brat Igor su u šoku.

U Ulici Rim u slatinskom prigradskom naselju Kozice susjedi su užasnuti tragedijom jer su ostali bez djevojčice, koja ni pokraj koga nije prošla, a da mu se nije osmjehnula i pozdravila ga. Kristina je bila omiljena u društvu, voljela je učiti, a samo sat prije tragedije završila je pisanje lektire. Posljednja knjiga koju je pročitala bila je tragedija "Romeo i Julija". Obitelj tvrdi da je, kao i svake nedjelje, Kristina i ovaj put bila na svetoj misi i ministrirala mjesnom župniku.

Druga žrtva u tri dana

Prije osamnaest godina dimovod je, umjesto na dimnjak, postavljen na fasadu. Policija o ovom događaju u ponedjeljak nije izvijestila javnost, službeno nije potvrđen uzrok njezine smrti, ali sve upućuje na to da je stradala od trovanja ugljikovim monoksidom. Plinski bojler obitelj je u kupaonicu dala postaviti prije osamnaest godina.

Stručnjaci tvrde da je umjesto na klasični dimnjak dimovod, za kakav je bio predviđen ovaj plinski bojler, metalnom cijevi u obliku slova "T" bio povezan na fasadu te da nije udovoljavao zakonskim propisima. U Čaglinu pokraj Kutjeva u petak je zbog trovanja ugljikovim monoksidom smrtno stradao 82-godišnji muškarac.

Komentara 46

OL
oligarh
21:48 14.02.2012.

Plinskome bojleru ja nevjerujem,iz razloga što nepotpunim sagorijevanjem nastaje CO,plin bez boje,okusa i mirisa,lakši je od zraka i u koncentraciji od 0,1-0,2% smrtonosan-tihi ubojica...

Avatar patkovic
patkovic
07:34 14.02.2012.

tuga je prevelika ali neka njena žrtva spasi nekoga u smislu provjere i popravka tih uređaja

CV
cvijece
18:08 14.02.2012.

A tko je uopće nepropisno montirao taj nesretni bojler?Taj nosi krivicu na duši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije