Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasna koncentracija

Djevojčici staroj tek 14 godina izmjereno čak 2,76 promila

pivo
Reuters/PIXSELL
29.03.2010.
u 15:36

Mi ovakvih slučajeva imamo godišnje desetak i, nažalost, očito je da se djeca sve više opijaju - rekao nam je dr. Darko Radman.

Na odjel zadarske pedijatrije prije četiri dana dovedena je alkoholizirana 14-godišnjakinja kojoj je izmjereno čak 2,76 promila alkohola u krvi. Potvrdio nam je to dr. Darko Radman, šef pedijatrije u Općoj bolnici Zadar. Istaknuo je kako je to vjerojatno najveća koncentracija alkohola koja je ikada izmjerena djetetu primljenom u zadarsku bolnicu.

Djevojčica pila votku
- Djevojčica je pila votku i mi smo je hospitalizirali na odjelu pedijatrije. Mi ovakvih slučajeva imamo godišnje desetak i, nažalost, očito je da se djeca sve više opijaju - rekao nam je dr. Darko Radman. Djevojčica je navodno dovedena u zadarsku Opću bolnicu s jednog dječjeg tuluma gdje je konzumirala veću količinu votke. Nismo uspjeli doznati je li djevojčica u Opću bolnicu dovedena bez svijesti i je li imala kakvih posljedica zbog ogromne količine alkohola koji je konzumirala. Podsjetimo, na zadarsku je pedijatriju samo u prva tri tjedna ove godine bez svijesti dovedeno čak četvero pijanih djevojčica i dječaka u dobi od 13 i 14 godina.

Policiji nije prijavljeno
Svi su imali gotovo ili više od dva promila alkohola u krvi. No, i tadašnji apeli iz zadarske pedijatrije da roditelji, pedagozi, a i policija poduzmu nešto kako bi se zaustavio trend opijanja sedmaša i osmaša u Zadru očito su ostali bez uspjeha. Policiji slučaj opijanja 18-godišnjakinje, koja je u noći s petka na subotu dovedena u bolnicu i kojoj su izmjerena gotovo tri promila alkohola u krvi, uopće nije prijavljen, a nismo uspjeli doznati je li o slučaju obaviješten Centar za socijalnu skrb.

Komentara 18

DR
dreamteam
17:31 29.03.2010.

Prekrasna mladez.Drogirana,alkoholizirana.Sve vise lezbejki i pedera.O tempora! o mores!

OB
-obrisani-
18:07 29.03.2010.

svet se neminovno menja i nema pomoci,ima jedna stra kineska,MLADI SU UVEK U PRAVU,ne mozemo mi tu nista sem da ih zatvorimo u podrum,zato ih pustimo i nadajmo se da ce uspeti da se snadju kad vec stari ne mogu.....sve se tako brzo menja,ludilo.....

BI
bizzwizz05
15:54 29.03.2010.

mamu i tatu pitati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije