Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAUDIJSKA ARABIJA

Djevojčici 90 udaraca bičem jer je nosila mobitel s kamerom

Islam
AFP
21.01.2010.
u 16:57

Saudijski zakoni strogo zabranjuju nošenje telefona s kamerama u ženske škole. Na taj način preventivno žele spriječiti snimanje ženskog tijela bez tradicionalne muslimanske odjeće.

Trinaestogodišnja djevojčica iz Saudijske Arabije kažnjena je sa 90 udaraca bičem i dva mjeseca zatvora jer je ponijela mobitel u školu. Sud je odredio da vjerska policija bičuje “prijestupnicu” pred očima njezinih kolegica. Saudijski zakoni strogo zabranjuju nošenje telefona s kamerama u ženske škole. Na taj način preventivno žele spriječiti snimanje ženskog tijela bez tradicionalne muslimanske odjeće.

Prema pisanju saudijskih medija, djevojčica je napala svog učitelja kada je otkrio da ima mobitel. Kazna koju je dobila stroža je od nekih izrečenih lopovima i pljačkašima. Saudijska Arabija poznata je po svojim strogim zakonima koji zabranjuju kina i koncerte, pa čak i to da žene voze automobile. Vjerska policija patrolira gradskim ulicama kako bi spriječila neprimjereno miješanje muškaraca i žena.

Saudijski sustav ekskluzivno kontroliraju vjerski velikodostojnici iz reda vahabita, a zabranjeno je zapošljavanje bilo koga osim njihovih pripadnika. Prije nekoliko godina vjerska je policija kaznila 16 djevojčica u dobi između 12 i 18 godina koje su, navodno, bile agresivne prema svojim učiteljima. Svaka od njih “dobila je po turu” između 300 i 500 udaraca bičem. Drugom je zgodom 20 dječaka bičevano jer su provalili u jedan šoping-centar. Saudijska Arabija nasljedna je monarhija u kojoj kralj ima apsolutnu vlast. Vladajući kontroliraju i većinu prihoda od nafte. Saudijska Arabija neslavna je rekorderka po bičevanju prijestupnika pa je vladajuća elita te zemlje, koja je vjerni saveznik SAD-a, stalno na meti boraca za zaštitu ljudskih prava. (dć)

Komentara 124

OB
-obrisani-
22:42 21.01.2010.

RIZICA, skužaj, iz koje se ti zemlje javljaš? Iz one u koju se UVOZE Indijke i Filipinke? Pa kako te nije sram?!!

OB
-obrisani-
23:21 21.01.2010.

Imaju super restorane!Sve kabine da se zene ne bi videle,porodicni izlazak na veceru.Imas ulaz i onda ti namaknu zavesu

OB
-obrisani-
17:18 21.01.2010.

treba to uvesti i kod nas..počevši od političara pa naniže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije