Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANOST

Djevojčice skupile novac za liječenje bolesne Paule

15.04.2009.
u 00:06

Željko Kerum uplatio je 100.000 kuna na račun Paole Rađe, četrnaestogodišnje učenice iz Splita koja boluje od Ewingova sarkoma i za čije je liječenje u njezinoj osnovnoj školi “Plokite” pokrenuta humanitarna akcija. Najveće promotorice prikupljanja pomoći za Paulu su Karla Russo i Domina Vranić, školske kolegice koje su apel s molbom za pomoć e-mailom poslale na stotinu adresa, a ne žale truda u obilasku mogućih donatora.

Uhvatila ih trema
- Željka Keruma našle smo u Jokeru. Uhvatila nas je trema, nismo znale kako ćemo mu prići niti kako će reagirati. Pitale smo ga ima li dvije minute, rekao je da ima. Čim smo mu ispričale o čemu se radi, dao nam je svoj broj mobitela i rekao da će pomoći - ispričale su Karla i Domina. Kada su ga sutra kontaktirale, uzeo je broj žiro-računa i uplatio 100.000 kuna.

- Prvo sam mislio organizirati koncert pa da skupimo novac, ali nemam sada dovoljno vremena. Lakše mi je bilo uplatiti, a ako se ne skupi dovoljno, ponovno ću pomoći - izjavio je. Za koncert nije bilo ni vremena jer je Paula s ocem Zdravkom već na putu za Meksiko, gdje su im ponudili liječenje nakon dvogodišnje borbe protiv opake bolesti u Hrvatskoj.

Bez pomaka
Paula je u kolovozu 2008. otpuštena iz splitske bolnice te od tada traje borba za svaki dan njezina života. Tijekom dvije godine prošla je 22 ciklusa kemoterapije, a u posljednjih šest mjeseci izgubila je 10 kg. Sada ima samo 33 kg. Unatoč svemu, uspjela je prvo polugodište završiti s odličnim uspjehom. Nažalost, trenutačno se bori za život, a njezini su brižni roditelji potpuno financijski iscrpljeni.


nije bilo vremena za čekanje

Zahvaljujući prilozima znanih i neznanih, Paula i njezin otac Zdravko već su na putu za Meksiko. Prije odlaska nisu prikupili sav iznos, za koji točno i ne znaju koliki će biti jer ovisi o tome kako će liječenje teći i koliko će trajati. Nisu imali vremena za čekanje, a zahvaljujući Karli i Domini, financije ih ne bi trebale zabrinjavati. Želite li pomoći Pauli, svaki je prilog dobrodošao.
Račun broj 2360000-3114115569 otvoren je u Zagrebačkoj banci.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije