Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLET ZAVRŠIO U CRNOM

Proglasili dan žalosti: Djevojčice poginule u naletu kamiona pokopane u Erdutu

Dalj: Posljednji ispraćaj djevojčica poginulih u naletu kamiona kod Novske
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/8
11.06.2019.
u 18:31

Zbog izazivanja prometne nesreće sutkinja istrage Županijskog suda u Sisku odredila je 30 dana istražnog zatvora vozaču kamiona, 60-godišnjem Ivi Filipoviću.

U Erdutu su danas poslijepodne pokopane djevojke koje su poginule prošli tjedan u naletu kamiona na odmorištu kraj Novske.

U nesreći su, podsjetimo, poginule Iva i Renata, 14-godišnje učenice Osnovne škole u Dalju, koje su išle na izlet. U tragično nesreći ozlijeđene su još dvije žene.

Za danas je proglašen dan žalosti u Osječko-baranjskoj županiji, dok je u općini Erdut proglašena trodnevna žalost, do srijede.

– Nastojat ćemo obiteljima pomoći koliko možemo – rekao je načelnik Erduta Jugoslav Vesić

Dalj: Posljednji ispraćaj djevojčica poginulih u naletu kamiona kod Novske
1/8

Kamion je, podsjetimo, skretao prema odmorištu, ali je iz nekog razloga izgubio nadzor te je nekontrolirano upao na parkiralište. U naletu je udario minibus i nekoliko automobila te dvije djevojčice koje su na mjestu preminule. 

Zbog izazivanja prometne nesreće sutkinja istrage Županijskog suda u Sisku odredila je 30 dana istražnog zatvora vozaču kamiona, 60-godišnjem Ivi Filipoviću.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je da se vozača tereti za najteži oblik izazivanja prometne nesreće za što je propisana kazna od tri do 15 godina zatvora. Potvrdili su i da je vozač na odmorište ušao brzinom od 90 umjesto propisanih 40 kilometara na sat. Vozač je tvrdio da su mu otkazale kočnice.

Pogledajte izjavu vozačevog brata:

Komentara 4

SC
schwertransport
19:05 11.06.2019.

Sućut obitelji i prijateljima

IJ
IJaSamAntinfašist
21:13 11.06.2019.

I onda bi vozaci trebali raditi do 67! Sucut obiteljima, ne dogodilo se nikome!

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
23:32 11.06.2019.

strašno!ne daj bože nikom!sućut obitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije