Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi Škabrnjani nabavili i sastavili pušku koja je premještanjem u vozilu slučajno opalila i usmrtila djevojčicu na licu mjesta

Djevojčica(14) u Škabrnji usmrćena iz nehaja

škabrnja
Filip Brala/Pixsell
21.02.2010.
u 09:34

Policija navodi da je 17-godišnjak donio nesastavljenu automatsku pušku i nakon toga je odložio na zadnje sjedište vozila. Oko 13.55 sati, 19-godišnjak koji je sjedio na zadnjem sjedištu, prilikom premještanja puške nehajno je ispalio streljivo koje je 14-godišnjakinju pogodilo u glavu i na mjestu je usmrtilo.

ZADAR - Zadarska policija završila je očevid u Škabrnji gdje jučer smrtno stradala 14-godišnja djevojčica, kći škabrnjskog policajca. 

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se jučer oko 12 u garaži u zaseoku Ivkovići  sastalo četvero mlađih osoba dvoje od 17 godina i 19-godišnjak i 14-godišnjakinja gdje je 17-godišnjak donio nesastavljenu automatsku pušku za sada neutvrđenog porijekla i vlasnika.  Nakon što su pušku sastavili ispalio je jedno streljivo u zrak. Nakon toga pušku je odložio na zadnje sjedište u vozilo marke „Zastava Yugo“ koje je bilo smješteno unutar garaže te su svi četvero sjeli u vozilo. Oko 13.55 sati, 19-godišnjak koji je sjedio na zadnjem sjedištu, prilikom premještanja puške nehajno je ispalio streljivo koje je 14-godišnjakinju pogodilo u glavu i na mjestu je usmrtilo - istakli su iz Zadarske PU.

Prema devetnaestodišnjaku će nadležnom državnom odvjetništvu biti  podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Prouzročenje smrti iz nehaja“, a prema 17-godišnjaku kaznena prijava zbog kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

 

Podsjetimo, u trenutku tragedije u Škabrnji s 14-godišnjom djevojčicom su bili u automobilu njezin dvije godine stariji brat, četiri godine stariji bratić, te još jedan prijatelj. Tragedija se dogodila u kući bliskog rođaka stradale 14-godišnjakinje.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar gnjuss
gnjuss
10:07 21.02.2010.

ne možeš ponijeti pušku očekivajući da nema šanse da se nešto desi.Mogli su se zabaviti na 1000 drugih načina,šta im je puška trebala?!

PA
pajper
10:15 21.02.2010.

malo malo..automatska puska,u crnoj hronici..nismo u avganistanu..necu reci tko je kriv...ali treba donijeti zakon..za posjedovanje automatskog oruzija,eksplozivnih naprava.. minimalno 5 godina zatvora,nista manje samo vise..pa tko voli neka izvoli..

DV
DON VITO
19:38 08.03.2010.

ma ovo je strasna tragedija ali je i strasno sto se i sad okrivljuju srbi a ne ti delikventi koji su doveli do tragedije. sucut obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije