Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALA DJECA UDOMLJENA

Uhićeni roditelji djevojčice koja je dovezena u Klaićevu. Ravnatelj Roić: I dalje je vitalno ugrožena

Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
02.04.2021.
u 15:47

Uključili smo cijelu liniju kriminalističke policije u istragu slučaja, rekao je Damir Brezić, glasnogovornik PU brodsko-posavske

Roditelji dvoipolgodišnje djevojčice koja se u Klaićevoj bolnici bori za život uhićeni su, potvrđeno je za Večernji list u PU brodsko-posavskoj. Podsjetimo, djevojčica je u bolnicu primljena s teškim ozljedama, uključujući i nagnječenje mozga. Zbog sumnje na zlostavljanje uključila se i policija.

Dvoipolgodišnja djevojčica je i dalje  u moždanoj komi na intenzivnom odjelu u Klaićevoj.

- I dalje je vitalno ugrožena, na mehaničkoj je ventilaciji zbog ozljede središnjeg živčanog sustava mozga. Neizvjesan je mehanizam nastanka tako teških ozljeda zbog kojih je malo dijete u moždanoj komi i zbog toga smo slučaj prijavili Ministarstvu zdravstva i centru za socijalnu skrb – kazao nam je oko 15 sati zabrinutim tonom prof. Goran Roić, ravnatelj Klinike za djecu Zagreb.

Kako neslužbeno doznaje RTL, policija oca ima već otprije evidentiranog kao obiteljskog nasilnika, ali je samo prekršajno kažnjen.

– Policijski službenici još jučer su zaprimili dojavu o tom slučaju i tada su već počela prva kriminalistička istraživanja. Uključili smo cijelu liniju kriminalističke policije u istragu slučaja – rekao je sinoć za HTV Damir Brezić, glasnogovornik PU brodsko-posavske.

Do okončanja istrage ostalo troje djece bit će u udomiteljskoj obitelji, potvrdio je ravnatelj Centra za socijalnu skrb ''Nova Gradiška'' Branko Medunić. Za razliku od njih, ozlijeđena djevojčica već je bila kod udomitelja, i to više od godinu dana, ali je u biološku obitelj vraćena zbog zahtjeva roditelja i poboljšanja obiteljske situacije.

Podsjetimo, socijalna radnica provodila je mjere stalnog nadzora obitelji, ali nije primijetila nikakve znakove nedopuštenog ponašanja. Istodobno, od liječnika se doznaje da djevojčica po cijelom tijelu ima svrab koji nije liječen, što upućuje na zanemarivanje djeteta.

>> Pogledajte i ovaj video: Pitali smo građane znaju li kako se pravilno maske bacaju u smeće nakon uporabe?

Ključne riječi

Komentara 88

KG
KG002
10:07 02.04.2021.

I opet neće odgovarati nitko!! Tko je dijete vratio roditeljima zlostavljačima? Zašto sustav kontinuirano uništava nezbrinutu djecu jer im ne omogućuje pravodobno posvojenje? Dovoljno je da biološki roditelj jednom u godinu dana posjeti svoje dijete u domu i takvo dijete se ne može posvojiti! Zakon je LOŠ i štiti roditelje zlostavljače!!

DU
Deleted user
10:21 02.04.2021.

vidim da se niti jedan medij ne usudi reci ono sto svi znaju - rijec je o romima, a njima se hrvatska policija ne usudi dolaziti na vrata jer je to odmah protumaceno kao napad na manjinu. odurna prica, nadam se da ce zaradit kaznu teskog fizickog rada u rudniku dok ne riknu.

DU
Deleted user
09:44 02.04.2021.

A sad treba raskrinkati i socijalni rad, koji uglavnom čeka plaću i ne vodi brigu o štićenicima. Sve državne i gradske ustanove treba pročešljati i naseliti Glinu, pardon zatvor u Glini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije