Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbodena na smrt

Stravičan zločin u Lici: Zbog ubojstva djevojčice Sare uhićena njezina sestrična

gospić ubojstvo
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
21.06.2017.
u 23:37

Cijela obitelj, ujak, sestrične i supruga te dvojica radnika bili su na ispitivanju u policiji

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom iz Zatona Obrovačkog zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva.  Ona je uhićena, te će biti predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznena prijava bit će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, priopćili su u srijedu kasno navečer.

Podsjećamo, Bogdan Čude, njegove kćeri i supruga prije zore bili su na polju. Brinu su za 70-ak grla stoke. Mala Sara Čirjak (14), Bogdanova nećakinja, ostala je u kući kako bi se još malo odmorila. Svi zajedno žive na ranču obitelji Čude “Mala Mila”, daleko u visoravni s ličke strane Velebita, u mjestu Žuljine.

Ujutro kada su se vratili s polja pronašli su malu Saru cijelu u krvi, izbodenu pokraj njezina kreveta. Što se točno događalo, nitko još ne zna. Bogdan Čude odmah je nazvao Hitnu pomoć. No, ranč je na makadamskoj cesti sat vremena udaljen od “civilizacije”, što je djelatnicima Hitne dodatno otežalo spašavanje djevojčice. Kada su došli do ranča, Sara Čirjak već je bila bez svijesti. Unatoč svim naporima, preminula je na putu u gospićku bolnicu od ubodnih i reznih rana po tijelu. Nekoliko su je puta oživljavali.

Zašto je sestrična nestala

Istražitelji su odmah počeli s ispitivanjem obitelji, a jedna stvar upala im je u oko. Na imanju nije bilo starije Bogdanove kćeri Ivane. Krenula je potraga za njom, ali tijekom cijelog utorka i noći na srijedu nije dala rezultata. Ivana se sama pojavila u Zatonu Obrovačkom gdje obitelj ima kuću.

Cijela je obitelj na ispitivanju u policiji dok ne poslože slagalicu zločina. Kako doznajemo, u policiji je danas bilo osam ljudi. Uz Čude, tu su i dvojica radnika sa susjednog imanja koje je policija također zatekla na ranču.

– Neki kažu kako bi starija Sarina sestrična, Ivana, koja ima 29 godina i koja je studirala u Zagrebu, mogla znati što se dogodilo njezinoj mlađoj sestrični. Ona je, navodno, iako je danima bila na imanju, kao i ostali članovi obitelji, nakon što je Sara nađena uz krevet, nestala s imanja. Obitelj i policija tražili su je navodno čitav utorak i noć na srijedu, a onda je sama došla u Zaton Obrovački, u obiteljsku kuću, drugo jutro. I nju policija ispituje; ili zna tko je to napravio, ili i ona ima nešto s time – dodaje jedan mještanin. Kažu, Ivana je studirala, bila odlična studentica, dobra je djevojka, ali onda je nešto pošlo po krivu, nije završila fakultet. Vratila se kući i ima dečka s kojim obitelj nije bila zadovoljna. Mještani se nadaju da će se slučaj uskoro rasvijetliti, no uvjereni su da samo obitelj zna što se dogodilo, jer drugih ljudi na imanju u Žuljinama kobnoga dana, ali niti prethodnih, nije bilo.

Malena Sara s obitelji živi kod Zadra, a kod majčinog je brata na ljetne praznike navodno dolazila svake godine kako bi bila sa sestričnama i kako bi pomagala rodbini. I ovog je puta došla sama, bez roditelja koji su ostali u Zadru.

Obitelj Čude, otac Bogdan, supruga i dvije kćeri, Dijana i Ivana, već su od proljeća na ranču gdje imaju više od 70 grla stoke; od krava, koza, konja, ovaca.

Do ranča je gotovo nemoguće doći onome tko ne zna put, jer s glavne ceste kod Gračaca skreće se doslovno pod Velebit i kroz uzak, makadamski šumski put putuje se više od sat vremena kroz šumu. Po makadamu, u vožnji dugoj više od sata, djelatnici Hitne pomoći dali su sve od sebe da spase mladi život, no ozljede i put bili su kobni.

Navodno su je i u Općoj bolnici ponovno pokušali reanimirati, ali dijete je iskrvarilo.

– Istraga je u tijeku, a kako je riječ o smrti maloljetne osobe, ne možemo iznositi nikakve podatke dok istraga ne završi. Činjenica je da istraga traje od utorka te da tijekom istrage razgovaramo s više osoba koje bi mogle rasvijetliti slučaj – kazala je Nataša Agatić, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Imanje u Žuljinama ograđeno je policijskom trakom, na njemu više nema nikoga, svi su privedeni u Gospić na razgovor, tek su susjedi došli pričuvati mnogobrojnu stoku, a policajci pretražuju kuću i imanje. Susjedi koji čuvaju stoku sliježu ramenima, kažu ništa ne znaju, to je tragedija koju nitko nije mogao predvidjeti.

Istragu vodi karlovačko Županijsko državno odvjetništvo koje je naložilo obdukciju tijela preminule djevojčice koja je, zbog toga, prevezena u Zagreb.

Ne druže se s djecom iz mjesta

Obitelj Čude je povratnička obitelj, iznimno su vrijedni i radišni ljudi, čitavu su godinu sa stokom u Žuljinama, ondje imaju i ranč. Uvijek su spremni pomoći svakome, pa i susjedima koji imaju stoku na ispaši pored njih. U Zatonu Obrovačkom gdje žive preko zime i gdje Boro ima puno braće i sestara svi ih također znaju kao radišne ljude, vrijedne i povučene. I njegova sestra koja živi kod Zadra često im dolazi pomoći, ali nju i djecu ne poznajemo, oni se ne druže s djecom iz mjesta. I inače je obitelj povučena, zatvorena i međusobno se više druže i pomažu si, nego što bi se družili s drugima u selu. Pa, ionako ih većinu godine nema, u Žuljinama su. Ne znamo što se moglo dogoditi, nikada nije bilo problema s njima – govore nam mještani Zatona Obrovačkog.

Kažu, kada su čuli u utorak navečer da se nešto dogodilo, krenuli su k obitelji, ali nikoga nisu zatekli kod kuće, čak niti u srijedu ujutro.

Policija je privela sve članove obitelji na razgovor kako bi rasvijetlili čitav slučaj. Policijska traka priječi i ulaz u obiteljsko dvorište obitelji Čude u Zatonu Obrovačkom. Žene koje smo zatekli uz kuću kažu da su rođakinje obitelji, ali da ništa ne mogu komentirati jer ništa o događaju i ne znaju. Čekaju da se obitelj vrati s ispitivanja.

Komentara 61

Avatar krile11
krile11
21:37 21.06.2017.

uvijekprotiv. Pa zar cemo se sa njima usporedjivati?Uostalom kakve veze ima kako tko prica?U Vukovaru i kod Valpova u cistoj Sokadiji pojedina mjesta u lokalnom narjecju imaju izricaj ciste ekavice.Pobogu ,pa nije to valjda razlog da nekoga i to dijete od 14 godina izbodes nozem!Pa da je i Miloseviceva ili Seseljeva kcerka.

DU
Deleted user
12:42 21.06.2017.

Zbog interesa javnosti, dodao je, treba reći da "iako još nitko nije priveden, neke su osobe pod sumnjom i lišene slobode". - ?? Pa kak su lišeni slobode ako prvo nisu privedeni? Odlevitirani u pritvor? Prvo su pritvorili neke osobebe da bi ih tek kasnije saslušavali? A blago si ga nama s takvom bistroumnom, britkom policijom. Drugo ubijeno dijete u mjesec dana, nekaj u našem društvu zakazuje... aj barem najte istragu sprtljati!

VE
vecernji5
06:34 22.06.2017.

Užas tužno. Pokoj joj duši. Jadno dijete. Pozli mi od ovakvih vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije