Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Djelatnice "Ukopa" prijavljene zbog pronevjere i krivotvorenja isprava

groblje
PIXSELL
10.02.2010.
u 13:21

Tri su djelatnice, kako se sumnja, od veljače 1999. do listopada 2006. za sebe ili drugoga protupravno prisvojile 593.115 kuna naplaćenih od kupaca pogrebne opreme.

Pet djelatnica osječke gradske tvrtke "Ukop" zaradilo je kaznenu prijavu zbog pronevjere, a četiri od njih i zbog krivotvorenja službene isprave.

Svoju su tvrtku oštetile za 640.000 kuna. Tri su djelatnice, kako se sumnja, od veljače 1999. do listopada 2006. za sebe ili drugoga protupravno prisvojile 593.115 kuna naplaćenih od kupaca pogrebne opreme.

Na računima su, pak, neistinito dopisivale da su kupci pogrebnu opremu u cijelosti ili djelomično platili čekovima.

Policija sumnja i da je jedna zaposlenica pronevjerila i sebi prisvojila 38.000 kuna koje je u rujnu 2008. preuzela od kupca za plaćanje grobnice i grobnog mjesta.

Petoosumnjičenu ženu tereti se da je u rujnu 2008. prisvojila 7496 kuna, a potom je krivotvorenjem isprava prikrila i svoju i pronevjeru četvrtoosumnjičene.

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:57 10.02.2010.

Prvo, pogledavši fotografiju i pročitavši naslov, nisam bio siguran da Ukop postoji samo u Osijeku, pa sam pročitao tekst. Postojao ili ne postojao u tekstu se radi upravo o osječkom pogrebnom poduzeću Ukop a na slici je neko groblje saa čempresima i kamenom kapelicom, a okruženo brežuljcima pokrivenim makijom. Toskana li je? Čemu vam služi ovakvo bezvezno lepljenje fotografija? Mislim, nije vam ovo prvi put, to radite često.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije