Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šteta od 13.600 Kn

Djelatnica šumarije pomogla u prikrivanju ukradenih stabala

hrast kitnjak
Foto: Dragutin Santosi/PIXSELL
16.01.2020.
u 13:30

Istragom je utvrđeno kako je 66-godišnji muškarac od mjeseca listopada do 25. studenog prošle godine, u šumi na području mjesta Svinica, općina Majur, nezakonito posjekao 6 stabala drveta hrasta kitnjaka vlasništvo 78-godišnjakinje, počinivši štetu od oko 13.600 kuna.

Djelatnica šumarije (32) pomogla je 66-godišnjem muškracu u prikrivanju ukradenih stabala te je zbog toga prijavljena za zlouporabu položaja i ovlasti, priopćila je sisačko-moslavačka policijska uprava koja je kriminalsitičko istraživanje provela u suradnji s Državnim inspektoratom.

Istragom je utvrđeno kako je 66-godišnji muškarac od mjeseca listopada do 25. studenog prošle godine, u šumi na području mjesta Svinica, općina Majur, nezakonito posjekao 6 stabala drveta hrasta kitnjaka vlasništvo 78-godišnjakinje, počinivši štetu od oko 13.600 kuna. Potom je 32-godišnju djelatnicu šumarije potaknuo na izdavanje popratnica koja je unoseći neistinite sadržaje omogućila stavljanje u promet nezakonito posječenu drvnu masu, čime je počinila kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti. Oni su zbog počinjenih kaznenih djela prijavljeni nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.



Nadalje, šumarska inspekcija Državnog inspektorata je privremeno oduzela drvne sortimente ukupne drvne mase 19,83 m³ te je podnijela optužni prijedlog mjesno nadležnom općinskom sudu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije