Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA KRAJ BENKOVCA

Dječak upucao drugog zračnom puškom: 'Sreća pa je bio u jakni'

Ilustracija
Ilustracija/Tomislav Miletic/PIXSELL
19.03.2021.
u 22:53

- Nije tu bilo nikakve zle namjere. Njih dvojica su uvijek skupa i igraju se zajedno - kaže djed ozlijeđenog dječaka

Dječak (12) streljivom zračne puške lakše je ozlijedio devetogodišnjeg rođaka dok su se igrali u dvorištu obiteljske kuće u Lišanama Ostrovičkim kraj Benkovca.

- Došao je kući i zatražio flaster. Baka ga je pitala što će mu, a on se rasplakao. Na sebi je imao jaknu, majicu i potkošulju, ali se vidjela krv. Baka ga je odvela u kupaonicu i zadigla mu majice te vidjela rupicu na prsima s desne strane. Ja je nisam vidio, nisam mogao - ispričao je dječakov djed Mile M. za 24sata.

Liječnici u selu zaustavili su krvarenje, a majka je dječaka odvela i na snimanje u Šibenik kako bi se uvjerila da zrno nije ostalo u tijelu.

- Nije tu bilo nikakve zle namjere. Njih dvojica su uvijek skupa i igraju se zajedno. Ne znam kako je do samog ozljeđivanja došlo jer nisam bio prisutan, ali uvjeren sam da je bilo slučajno. Sva sreća da je puhala bura, pa je unuk bio u jakni, koja je zaustavila brzinu zrna. Da nije bilo hladno, možda bi se skinuli u majice. Sreća je i što nije pogođen u glavu, u oči - kazao je djed dječaka brišući suze.

Obitelj dječaka koji je ozlijedio rođaka također je potresena događajem. Vlasnik puške je djed 12-godišnjeg dječaka, kojeg je policija osumnjičila za općeopasnu radnju za koju može u zatvor na razdoblje od šest mjeseci do čak pet godina. Sumnjiči ga se da kao vlasnik oružja C kategorije, zračne puške, nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama i time izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Tiger's Bay
Tiger's Bay
23:03 19.03.2021.

Pih, koliko sam ih ja upucao.

RO
RogaBabaroga
09:56 20.03.2021.

djeca se igrala zračnicom?!?!?! ili je samo meni ovo čudno!😱. i tko će odgovarati?! sreća u nesreći da nije bilo većih i težih ozljeda. o moj Bože, kud ide ovaj svijet

SV
Svedo
08:17 20.03.2021.

na mojoj ulici uvijek netko zacvili i dobro je probuditi malo onak, svi gledaju dok prolaziju i misliju da sam ja a dobro da sam i zenu naucio pucati haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije