Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Šok, nevjerica i neizmjerna tuga zbog smrti dječaka (9): Bio je vedro i nasmijano dijete

Osnovna škola koju je pohađao dječak koji je preminuo
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
29.11.2018.
u 19:34

Devetogodišnji D. V., učenik Osnovne škole Okučani, preminuo je rano ujutro ispred škole

Šok, nevjerica i neizmjerna tuga vladali su u Gređanima, selu nedaleko od Okučana, gdje se praktički svi međusobno poznaju.

Devetogodišnji D. V., učenik Osnovne škole Okučani, preminuo je rano ujutro ispred škole. Dječak se oko 8 sati požalio da mu nije dobro i srušio se. Hitna pomoć došla je u roku od tri minute. Odmah su pokušali reanimirati dječaka. Prevezli su ga u Opću bolnicu Nova Gradiška, gdje je dječak nakon sat vremena, nažalost, preminuo. Dječak je živio u peteročlanoj obitelji s majkom, ocem i dvojicom starije braće, također osnovnoškolcima.

‘Vedro i nasmijano dijete’

– Bio je vedro i nasmijano dijete, često se biciklom vozio kroz selo. Svi smo u šoku. Njegovi su roditelji radišni ljudi. Otac je zaposlen kod jednog privatnika, a majka sezonski odlazi raditi u Austriju. Teško je povjerovati da je jedan tako mlad i malen život ugašen – kazao nam je jedan mještanin, koji dobro poznaje dječaka i njegovu obitelj.

Škola ispred koje je preminuo dječak
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Neslužbeno doznajemo da se maleni prije polaska u školu ocu požalio da ga boli trbuh. Nije to navodno bila neka neizdrživa, nego lakša bol, pa mu je tata rekao da popije malo soka.

– Dječak je s braćom otišao na autobus koji ih svakoga dana vozi u školu. Nedugo zatim oca su nazvali i kazali mu što se dogodilo. Brzo je odjurio u Okučane, a onda i u Novu Gradišku, gledao je kako mu medicinski tim pokušava reanimirati sina, ali nažalost nisu uspjeli – ispričao je obiteljski prijatelj.

Preminuli dječak, kako doznajemo, nije imao srčanih ni drugih problema. Jedino je imao poteškoća sa sluhom, i to od rođenja, no u međuvremenu je taj problem na jednom uhu riješen, dok je na drugo malo slabije čuo. Iz Opće bolnice Nova Gradiška potvrdili su kako su u jutarnjim satima zaprimili pacijenta iz OŠ u Okučanima.

Čeka se nalaz obdukcije

– Nažalost, još ne znamo koji je uzrok smrti. U trenutku kada je dječak dovezen u bolnicu, postupak reanimacije već je bio proveden, na licu mjesta i poslije tijekom transporta. Pokušali smo ga još jednom reanimirati u šok-sobi, ali ni to, nažalost, nije dalo rezultate. Obdukcijom i daljnjom pretragom utvrdit će se što je točno dovelo do smrti – rekao nam je ravnatelj novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej.

U školi kažu da, koliko oni znaju, dječak nije imao zdravstvenih problema te da će više informacija imati u petak, kada budu poznati nalazi obdukcije i patologa.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić, policiju o događaju nitko nije izvijestio, nego su nešto poslije 7 sati policajci u ophodnji uočili vozilo Hitne pomoći ispred osnovne škole pa su svratili vidjeti što se događa.

Svi učenici iz škole pušteni su kućama zbog ogromnog šoka koji su doživjeli.

Komentara 6

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
19:45 29.11.2018.

Koliko god da mi je zao i maloga i obitelji ovakove su se vijesti nekada stavljale u crnu kroniku a ne na naslovnice. To je bilo naime, kada su novinari znali kaj je to vijest i znali pisati.

BH
Bunjevac=Hrvat
22:42 29.11.2018.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine!Božja volja nije dokučiva ljudskom umu i ponekad nije u skladu s ljudskim htijenjima.Ovakvi događaji neka nas podsjete čovjekove bezvrijednosti bez Boga i prolaznosti ovozemaljskog života kako se nebismo uzoholili da bez Njega išta vrijedimo!

DU
Deleted user
22:46 29.11.2018.

Apsolutni užas ! Najdublja sućut roditeljima jer nema veće boli i tragedije nego kad roditelji pokapaju svoje dijete..I meni je mlađi brat umro na isti način prije 3 godine.Poslije su nam rekli da mu je prsnula srčana aorta i da nije bilo spasa...a dečko nikad ozbiljno bolestan, niti imao problema sa srcem niti se ikada žalio na neke bolove... Ovu vijest bi trebalo maknuti s portala.😟😟

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije