Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali heroj

Dječak preživio napad planinskog lava, otkrio kako ga je pokušao otjerati

planinski lav
Foto: Getty Images
1/3
06.09.2019.
u 21:43

Pike Carlson trčao je prema prijatelju kada se ispred njega stvorio planinski lav i napao ga

Osmogodišnji dječak prepričao je svoje iskustvo borbe s planinskim lavom nakon što ga je životinja zgrabila i počela vući po zemlji.

Pike Carlson skakao je na trampolinu u svome dvorištu u Baileyju u američkoj saveznoj državi Colorado sa svojim starijim bratom Gageom kada je čuo prijatelja kako ga doziva iz susjedne kuće.

Potrčao je kod prijatelja kada se ispred njega stvorio planinski lav i ugrizao za glavu. Dogodilo se to 21. kolovoza oko 19.30 sati.

Dječak je zvao upomoć, no pokušao se boriti s divljom životinjom. Zgrabio je štap i pokušao ubosti lava u oko, piše Daily Mail.

– Udarao sam ga, pokušao sam dohvatiti nešto, uzeo sam štap i pokušao ga ubosti u oko no štap je brzo puknuo – ispričao je dječak.

Njegov brat Gage potrčao je u kuću i pozvao roditelje u pomoć, a van je odmah istrčao otac Ron Carlson.

– Znao sam da moram nešto učiniti bez obzira što me ta zvijer mogla ubiti. Nije bitno što mi se moglo dogoditi, bilo je važno samo zaštititi dijete – rekao je otac Ron.

Kada se približio sinu i lavu, životinja ga je pogledala i pobjegla u šumu.

– Kada sam ga podigao, vidio sam da mu je cijela jedna strana lica bila otvorena. Bio je cijeli krvav. Vlasište mu je bilo otvoreno na nekoliko mjesta. Bilo je to nešto što nijedan roditelj nikada ne bi trebao vidjeti – prisjetio se otac.

Dječak je prošao nekoliko operacija, a lijevo oko mu je u potpunosti oštećeno te će morati biti bar još jednom operiran. Unatoč tome, nije izgubio smisao za humor.

– Planinski lav je varalica. Nitko se ne pokušava boriti s planinskim lavom, on je varao – rekao je Pike.

Kako bi pokrili medicinske troškove, obitelj je pokrenula crowdfunding kampanju preko koje sakupljaju novac za liječenje dječaka. Cilj im je sakupiti 50.000 dolara.

Ključne riječi

Komentara 21

CO
Constantine
22:54 06.09.2019.

Ostao je ziv i to je vazno a sto se tice zdrastvenog osiguranja tu je USA na zadnjem mjestu u svijetu.Nedaj Boze da si bolestan i zivis u USA.

BR
bruno877
22:42 06.09.2019.

Moram napomenuti kako se u Hrvatskoj za ovu ozljedu ne bi moralo skupljati novce.

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
22:59 06.09.2019.

Hrabar dječak sa smislom za šalu i nakon svega. Ovo da se za dječaka mora skupljati novac za operaciju... Joe i to je Amerika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije