Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dječak ozlijeđen kad je na njega motociklom naletio 17-godišnjak

pula-txt.jpg
Foto: Duško Marušić
27.10.2008.
u 11:58

PULA – Jutros oko 7.40 sati u središtu Pule dogodila se prometna nesreća u kojoj je 7-godišnji dječak ozlijeđen opasno po život. Na njega je na križanju Radićeve i Vergerijeve ulice naletio 17-godišnjak koji je bez vozačke dozvole upravljao gilerom nexusom.

Dječak je na putu u školu propisno prelazio cestu preko pješačkog prijelaza. Od siline udarca odbačen je na kolnik, pri čemu je glavom udario o tlo. Hitno je prevezen u pulsku opću bolnicu. Kako doznajemo, dječaka je pratila majka, koja ga je na rastanku poljubila i pustila preko ceste, prethodno se uvjerivši da je prijelaz siguran.

U tom je trenutku neprilagođenom brzinom naletio motocikl i dječaka udario prednjim dijelom. Očevici kažu da je 17-godišnjak cijelom Radićevom ulicom, jednom od najprometnijih u Puli, vozio prilično nervozno. Navodno je ispred njega od početka ulice vozio automobil, koji je uporno pokušavao preteći.

To mu je uspjelo netom prije križanja s Vergerijevom ulicom, zbog čega nije vidio da dječak prelazi cestu. Motociklist je uhićen i kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće.

Osim zbog izazivanja prometne nesreće, 17-godišnjak će biti prijavljen i zbog nepružanja pomoći ozlijeđenoj osobi budući da je, nakon što je naletio na dječaka, pobjegao s mjesta nesreće.

Oko 14 sati 17-godišnjak je priveden istražnom sucu.

(M.Miletić)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije