Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izradio eksploziv

Dječak namjeravao ubiti roditelje i izvesti napad na školu

Sash Alexander Nemphos, planirao napad
Foto: CBS News screenshot
06.11.2014.
u 08:56

Dječak je uhićen dok je prošle subote krao pištolj iz jednog automobila. Policija je pretresla njegovu kuću i ondje pronašla pušku, tri komada eksploziva kućne izrade te oproštajnu poruku u kojoj je naveo sva planirana zlodjela

Američka policija privela je dječaka (16) koji je ukrao pištolj te planirao ubiti roditelje i zatim izvesti napad u srednjoj školi. Sash Alexander Nemphos iz grada Monktona u saveznoj državi Maryland želio je, tvrdi, ubiti učitelje i učenike te se time osvetiti za maltretiranje kojem je bio izvrgnut godinama, piše CBS News.

Dječak je uhićen dok je prošle subote krao pištolj iz jednog automobila. Policija je pretresla njegovu kuću i ondje pronašla pušku, tri komada eksploziva kućne izrade te oproštajnu poruku u kojoj je naveo sva planirana zlodjela. Ustanovljeno je da ih je pokušao provesti u djelo u Noći vještica. Tada je maskiran otišao u školu, no ondje je shvatio da je zaboravio ponijeti eksploziv i, kako je kazao, bio je previše pijan da bi išta učinio.

Mladić je zadržan u maloljetničkom zatvoru i nije mu odobrena jamčevina. Protiv njega je podnesena optužnica sa šest točaka uključujući krađu pištolja, posjedovanje razornog uređaja, krađu i nošenje oružja na školskom posjedu, a sudit će mu se kao odrasloj osobi. Dok su susjedi i prijatelji 16-godišnjaka u šoku i nevjerici, učitelji i škola odbacili su njegove tvrdnje da je godinama bio zlostavljan. Kažu da njegovi navodi kako je prijavio zlostavljanje nisu istiniti.

– Ovo je jako uznemiravajuće. Kako pomoći ovom mladiću? Očito su posrijedi neki mentalni problemi – kazao je Dale Rauenzahn, ravnatelj škole koju je uhićeni pohađao.

>>Uhićen 14-godišnji džihadist koji je planirao bombaški napad u Beču

>>Deset najgorih školskih krvoprolića u svijetu
 

Komentara 4

SA
samoborka
09:34 06.11.2014.

Amerika bi se trebala ozbiljno zapitati o sebi i o drustvu kakvo stvara u svom dvoristu. Oni se vjecno bore iskljucivo s posljedicama, kojima se uvijek iznova cude, umjesto da se uhvate rjesavanja uzroka takvih i slicnih dogadjaja. Stvorili su drustvo bezvrijednosti kod sebe, milijune jedinki bez ikoje vrijednosti van ekstremnog materijalizma..i zato placaju posljedice toga.

LA
lakočemo
13:12 06.11.2014.

evo ja živim ovdje i izgleda da ovo postaje svakodnevnica...užas

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
10:05 06.11.2014.

VL namjerno servira polu informacije. Poluinformacija vodi k manipulaciji i dizinformiranju. VL nikad nije napisao da sve i jedan slican slucaj su bili na psiho SSRI tabletama. Sve i jedan! U usa i ako je djete normalno i zdravo mozdaa malo nemirnije odma ih stavljaju na SSRI jer imaju neku takozvanu SSRI kondiciju. Dokazano je da SSRI tablete izazivaju razmisljanja o ubistvima / samoubistvima itd. Namjerno se drogiraju djeca u javnim skolama, siromasna djeca, gdje roditelj nisu dovoljno obrazovani po pitenju SSRI, ili roditeljske brige nema. VL namjerno Ne pise istinu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije