Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGRLIO GA

Dječak (5) srušio kip, roditelji šokirani kaznom: 'Ne mogu platiti to'

Rušenje kipa
Foto: Screenshot/YouTube
17.06.2018.
u 09:15

Sada umjetnik Bill Lyons, autor ove skulpture, želi da mu se nadoknadi novac koji kaže da je izgubio jer umjetničko djelo više ne može prodati.

Dječakovi roditelji moraju platiti račun od 132.000 dolara, nakon što je on slučajno bacio staklenu skulpturu pokušavajući je zagrliti.

Dječak (5) je bio na svadbenoj recepciji u centru u Overland Parku u Kansas Cityju gdje je 19. svibnja bila izložena Aphrodite di Kansas City, staklena i zrcalna skulptura. Nadzorne kamere pokazuju kako dječak korača prema skulpturi,obavija ruke oko nje u pokušaju da je zagrli, dok njegova majka Shannon Goodman i drugi odrasli razgovaraju na sofama u blizini.

Slučajno je skulpturu malo pogurnuo, a ona se srušila prema njemu uzrokujući štetu na stražnjoj strani glave i ruke. I on je zaradio nekoliko ogrebotina na licu. Sada umjetnik Bill Lyons, autor ove skulpture, želi da mu se nadoknadi novac koji kaže da je izgubio jer umjetničko djelo više ne može prodati. Procjenjuje da je skulptura vrijedna oko 132.000 dolara.

Lyons je posudio skulpturu gradu Overland Parku da ga stave na izložbu. Upravo su se predstavnici grada javili Shannon Goodman tražeći od nje da plati. Nije očekivala da skulptura vrijedi toliko i bila zapanjena kada je dobila pismo od gradskog osiguravajućeg društva.

- Jasno je da se nesreće događaju i da je to bila nesreća. Ne želim umanjiti vrijednost njihove umjetnosti. Ali ne mogu platiti za to, kaže Goodman.

Objasnila je da se u trenutku kad je njezin sin krenuo prema kipu, opraštala od nevjestinog oca.

- Vjerojatno ga je zagrlio. Možda je moj sin zagrlio torzo jer je riječ o dobrom i odgojenom dečku koji je upravo završio predškolski odgoj, opisuje Goodman.

Glasnogovornik grada Overland Parka izjavio je da je podnio zahtjev "Putnicima", njegovom osiguravajućem društvu.

- Grad ima odgovornost podnijeti zahtjev zajedno s našom osiguravajućom tvrtkom, a mi to radimo u bilo kojem trenutku kada je gradsko imanje oštećeno. Sada je sve na osiguravajućim društvima da riješe ovu situaciju, zaključio je.

Rušenje kipa
1/9

Komentara 24

09
09051972
10:52 17.06.2018.

to su ona njuškala od djece što otvore svaku ladicu i zabiju nos u svaki čosak dok roditelji laprdaju i sve im je to normalno.

BL
bljak007
11:27 17.06.2018.

Što djete od 5 godina ima lunjat samo? Gdje su bili vrli roditelji?

OK
Omladinac koji to nije
12:42 17.06.2018.

Roditelji su odgovorni za postupanja svoje maloljetne djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije