Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

Djeca se šutala malenim ježom: 'Nije prvi put da su zlostavljači upravo djeca'

Jež
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
12.03.2019.
u 15:16

Jež je odveden u veterinara gdje mu je pružena pomoć, no ono što ovaj slučaj čini zanimljivijim je što su počinitelji djeca

Jučer su u blizini jedne škole u Splitu učenici 8. razreda nogama šutali malenog ježa. Jež je odveden u veterinara gdje mu je pružena pomoć, no ono što ovaj slučaj čini zanimljivijim je što su počinitelji djeca. Slučaj je zainteresirao javnost, a oglasila se i udruga 'Splitske šape' koja nije skrivala svoju zgroženost nemilim događajem. 

- Nažalost, nama nije prvi slučaj kojem svjedočimo u kojem su zlostavljači životinja djeca, niti prvi koji se događa u blizini jedne odgojno-obrazovne ustanove. Također, nije ni prvi slučaj koji izazove veliku pozornost javnosti koja se onda artikulira kroz veliki broj fb komentara, često onih u kojima se poziva na nasilje ali i one u kojima se može iščitati nezadovoljstvo, razoračaranje i čuđenje "čija su to djeca"; "kakvu to djecu odgajaju neki tamo roditelji"; "kako će škola reagirati"; "gdje je policija"...

Do sada smo prijavile veći broj slučajeva zlostavljanja i zanemarivanja životinja, a reakcije nadležnih institucija su moramo priznati jako jako loše. Zakon o zaštiti životinja se ne provodi adekvatno, a nadležne institucije često i same volontere ismijavaju prilikom predaje prijava. Mi ne odustajemo, prijavljujemo i dalje ćemo prijavljivati svaki slučaj zanemarivanja i zlostavljanja jer važno je da uspostavljamo praksu, da tjeramo nadležne službe da reagiraju te da javnosti i zlostavljačima šaljemo poruku da je zlostavljanje i nasilje neprihvatljivo i kažnjivo-napisali su iz udruge.

Ključne riječi

Komentara 6

ZA
Zagorec101
06:43 13.03.2019.

Normalno Splićani a tko drugi. Svi na drogama. Lijepo su roditelji odgojili tu djecu.

HR
Hrvatinic
15:42 12.03.2019.

Odlicna vijest ...i pouka ..da ne treba f...... jeza u ledja...

CH
chupakabra
20:32 12.03.2019.

fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije