Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak u klupama

Djeca s posebnim potrebama dobila pomoćnike u nastavi, prosvjed otkazan

Osnovna škola Julija Kempfa
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
09.09.2019.
u 15:22

Prvog dana škole požeški gradonačelnik Darko Puljašić primio je pomoćnike u nastavi u sklopu 6,3 milijuna kuna vrijednog projekta "Petica za dvoje – IV. faza", koji se s 5,8 milijuna kuna sufinancira bespovratnim EU sredstvima.

Roditelji djece s posebnim potrebama iz požeške OŠ Julija Kempfa ipak su odustali od za danas (ponedjeljak) najavljenog prosvjeda. Razlog njihovog nezadovoljstva bio je taj što je nadležno ministarstvo za 22 djece koja imaju pravo na pomoćnika u nastavi odobrilo tek 13 pomoćnika. 

Ispalo je tako da će jedan pomoćnik raditi s dvoje učenika, iako je Grad Požega putem EU projekta "Petica za dvoje" osigurao sredstva za 19 pomoćnika. Priča je ipak dobila sretan kraj, jer su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja reagirali na snažnu poruku i zahtjev koji su im poslali ujedinjeni roditelji i odobrili zapošljavanje dodatnih pomoćnika. Tako su učenici, umjesto na prosvjed, jučer ipak normalno otišli na nastavu.

- Kada smo poslali dopis medijima, priča se vrlo brzo pokrenula. Očito je da ljudima u Ministarstvu nije bilo baš u interesu da im prvog dana škole prosvjeduju roditelji djece s posebnim potrebama. Reagirali su tako što su u petak u 14 sati sazvali izvanredno povjerenstvo koje je ponovno razmotrilo zahtjev škole i donijelo odluku da se zapošljavaju dodatni djelatnici. Kada nam je javljeno da su naši zahtjevi ispunjeni, odlučili smo odustati smo od prosvjeda, jer nama je cilj da nam djeca idu u školu, a ne da budu na ulici i prosvjeduju - rekao je predstavnik roditelja Mihael Rukavina.

Prvog dana škole požeški gradonačelnik Darko Puljašić primio je pomoćnike u nastavi u sklopu 6,3 milijuna kuna vrijednog projekta "Petica za dvoje – IV. faza", koji se s 5,8 milijuna kuna sufinancira bespovratnim EU sredstvima.

- Prema informacijama s kojima raspolažemo, problem s pomoćnicima u OŠ Julija Kempfa bit će u najskorijem roku riješen, odnosno bit će nam odobreno dodatnih šest pomoćnika u nastavi koji će također biti financirani iz projekta. Vaš rad se kroz ove godine pokazao izuzetno važnim i svatko od vas je sigurno pružio puno djeci kako bi napredovala. Znam da vaš posao nije lak, hvala vam na svemu što radite, a mi smo tu da vam pomognemo ako dođe do problema – poručio je Puljašić.

Pogledajte video

Komentara 1

KO
korektor1619
22:26 09.09.2019.

Ministrici sa posebnim potrebama bi trebao pmoćnika kao što je drug jokić pa da zajedno dovrše što su godinama radili, uništili naše školstvo i budućnost naše djece, a mi smo za to plaćali ogromne novce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije