Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEP im osigurava omiljeni časopis

Djeca Radost čitaju od korica do korica

Radost za učenike nižih razreda OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara
Foto: Kristina Žuvić
1/6
04.02.2021.
u 11:03

Čitajući popularni dječji časopis djeca odmalena stječu naviku čitanja

Učenici nižih razreda Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara već godinama, svaki mjesec, primaju besplatno primjerke dječjeg časopisa Radost. Učenicima te škole Radost u ovoj školskoj godini osigurava HEP, što u školi posebno pozdravljaju i cijene jer, kako kažu, da nije tako, vrlo vjerojatno bi puno manje djece bilo pretplaćeno na taj časopis.

Alternativni udžbenik

Zaposlenici škole kažu kako je dan kada Radost dolazi u školu posebno radostan i da se tada jednostavno mora pronaći vremena kako bi učenici pregledali časopis, razgledali postere koji su u tome broju, stripove i tekstove koji se nude i na koju temu. Među djecom svatko ima nešto što posebno voli u Radosti i uvijek prvo pročita. Nekome su to tekstovi o životinjama, drugi vole postere, treći križaljke, neki pak prvo pročitaju stripove…

Radost za učenike nižih razreda OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara
1/6

Kako god, Radost je časopis koji se čita od korica do korica i to je ono najvažnije. Važno je i da svako dijete dobiva svoj primjerak časopisa i nosi ga kući tako da se Radost, s obzirom na sadržaj koji nudi i na to da prati plan i program nastave, godišnja doba, važne datume i obljetnice, vrlo često koristi i kao alternativni udžbenik koji nastavnici koriste tijekom nastave. Iznimno je važno i što čitanjem toga dječjeg časopisa djeca stječu naviku čitanja, koja se zbog tehnologije koja nas okružuje polako gubi. Kaže to i razrednica 2.a razreda te vukovarske škole Kristina Žuvić dodajući kako se svi učenici iznimno vesele svakom novom broju Radosti.

– Dječji časopis Radost ima puno raznolikog sadržaja koji koristimo za učenje i zabavu. Pomaže ne samo u učenju nego i u stjecanju navike čitanja, a djeca na zabavan i drukčiji način mogu saznati mnogo korisnih informacija – kaže Žuvić.

Uime učenika, nastavnika i škole zahvalila je HEP-u kao donatoru na tome što je omogućio da djeca dobivaju taj kvalitetan i veseo časopis. Zadovoljni time što svaki mjesec dobivaju svoj primjerak Radosti su i učenici te ističu da svatko voli nešto što prvo traži kada dobiju novi broj.

Križaljke, stripovi...

– Radost mi se najviše sviđa zato što je zanimljiva i ima puno priča o životinjama. A jako volim ispunjavati i križaljke – rekla je učenica 2.a razreda Leticia Đurić. Njezinom prijatelju iz razreda Simonu Kojiću najdraži su stripovi, a posebno voli strip “Luka”.

– Jako se radujem svaki put kada dobijemo novi broj Radosti. Najdraže su mi križaljke i zagonetke. Jako volim i postere sa životinjama i čuvam ih na posebnom mjestu – rekla je Dorotea Gvozdenović, također učenica 2.a razreda OŠ Dragutina Tadijanovića.

>> Pogledajte i ovaj video: Odličan trik kako pojačati grijanje bez da povećate račune

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:10 04.02.2021.

Države bez naroda koji uredno plaća poreze i doprinose ne bi bilo. Kako je HEP državna institucija, to znači da svi građani spozoriraju Radost djeci, a ne HEP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije