Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Djeca na livadi našla i bacala ručne bombe koje ubijaju u radijusu 12 metara

ručna bomba
Foto: Ilustracija, Borna Filić/PIXSELL
14.04.2014.
u 15:21

Mještani Trnovca potreseni: u dvorištima leži smrtonosno oružje koje pronalaze djeca

Igrajući se na livadi u Trnovcu kod potoka Zbel, skupina djece pronašla je dvije ručne bombe tip M75. Radi se o bombama koje imaju ubojito djelovanje do 12 metara pa se može reći da su djeca bila u životnoj opasnosti. Srećom tragedija je izbjegnuta i bombe se nisu aktivirale nakon što su ih djeca bacila u potok. O događaju je naknadno obaviještena i varaždinska policija koja je izašla na teren i na licu mjesta uništila bombe.

Mještane Trnovca ipak je potresla vijest o tome da praktički u njihovim dvorištima leži smrtonosno oružje.

- Svi o tome pričaju, strašno - kazao nam je jedan mještanin. Iz varaždinske policije podsjećaju građane da mogu i dalje predati sve oružje bez sankcija. Napomenuli su da oružje ne donose osobno u prostorije policije, već da obavijeste policiju koja će doći na kućnu adresu i preuzeti navedeno. - Nikako se takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo ne bi smjelo kao u opisanom slučaju ostavljati u prirodi ili drugim dostupnim mjestima, kako ne bi došlo do stradavanja ljudi i drugih neželjenih posljedica – poručili su iz varaždinske policije

>> Manje oružja - manje tragedija

Ključne riječi

Komentara 2

9A
9a7bbw
20:42 14.04.2014.

ma, nemam komentara

Avatar žič
žič
11:59 16.04.2014.

neki idiot je imal bombe kod kuće i onda ih je jednostavno bacil na livadu,bog da mu usahne ruka kojom je odbacil bombe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije