Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARAGA NIJE USPIO SKINUTI IMUNITET LIDERU HSP-a

Đapić se odmara na Sejšelima dok se u Saboru razmatra njegov kazneni progon

15.12.2008.
u 10:06

Zbog ugovora o suradnji koji je prvi haespeovac Ante Đapić sklopio s posrnulim požeškim tajkunom Vladom Zecom, vlasnikom Kamen Ingrada, od kojega pravaš traži organiziranje 5. sabora HSP-a, renoviranje obiteljske kuće u Osijeku te stranačkih prostorija HSP-a i kupnju stana u Zagrebu, danas se u hrvatskom parlamentu na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva raspravljalo o zahtjevu izdavanja odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika Đapića.

U ugovoru s Vladom Zecom navedeno je da će za financijske ustupke HSP-u, posrnulom tajkunu biti osiguran položaj unutar Đapićeve stranke i rješavanje poslovnih problema Kamen Ingrada te ostalih usmenih dogovora.

Sve je to zasmetalo Dobroslavu Paragi pa ga je prijavio Mandatno-imunitetnom povjerenstvu koje je, pak, danas većinom glasova odlučilo da nema osnove za odobrenje za pokretanje kaznenog postupka.

Sjednici nije nazočio Anto Đapić jer je već sedam dana, kako je iznio saborski zastupnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, na odmoru na Sejšelima. Šišljagića je i zasmetalo što se rasprava o odobrenju za pokretanje kaznenog postupka o jednom vrlo neobičnom ugovoru vodi jednostrano bez nazočnosti Ante Đapića.

Šišljagić smatra da u slučaju da je navedeni ugovor izvršen postoji sumnja u najmanju ruku za sukob interesa, no sumnje nije bilo za ostale članove povjerenstva pa su gotovo jednoglasno odbacili Paragin prijedlog.

Đapić se može nesmetano odmarati na Sejšelima, no preostaje mu parnica koju je privatno protiv njega pokrenuo na istu temu D. Paraga na zagrebačkome Županijskom sudu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije