Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Đapić: Osječka gradska vlast preživjela prvu krizu

Anto Đapić
Foto: D. Javorović
25.10.2008.
u 13:50

OSIJEK - Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća i HSP-a Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku da je osječka koalicijska gradska vlast (HSP-SDP-HNS-HSU) iz prve krize izišla prilično mirno te da nastavlja rad.

Tijekom današnje svečanosti u povodu 130. obljetnice djelovanja Hrvatskoga crvenog križa u osječkome HNK Đapić je na zamolbu novinara da komentira medijske napise o krizi gradske vlasti zbog različitih stajališta glede ugovora o podzakupu gradskog zemljišta koje je osječko Gradsko prometno poduzeće (GPP) dobilo u najam, a što je predmet istrage policije i Državnog odvjetništva, rekao kako su stranke koalicije jučer održale sastanak te zaključile da žele nastaviti s koalicijom i do kraja odraditi mandat, a moguće probleme rješavati unutar kuće, a ne putem medija.

"Dogovorili smo se da pojačamo međustranačku koordinaciju tako da nam se ne događaju kratki spojevi između mene kao predsjednika Gradskog vijeća i Poglavarstva", rekao je.

Dodao je kako vjeruje da će se gradski proračun za iduću godini prihvatiti bez ozbiljnijih teškoća, nakon čega će stranke koalicije ponovno razmotriti kako će krenuti u kampanju, jer očekuje da će, nakon prihvaćanja proračuna, svaka od stranaka zasigurno definirati svoju strategiju izlaska na lokalne izbore.

"Sve koalicije imaju problema pa tako i naša, ali smo iz ove prve krize izišli prilično mirno i sigurno te bez 'repova' koji bi se mogli nastaviti", ocijenio je, dodajući kako je optimist glede rada Gradskog vijeća i Poglavarstva.

Na upit kakvo je stajalište koalicije glede spornog ugovora GPP-a o podzakupu gradskog zemljišta Đapić je odgovorio kako je zaključeno da istražna tijela odrade svoj posao, a nakon što Uprava GPP-a izvijesti Poglavarstvo o realizaciji ugovora, ponovno će se razmotriti koliko je taj ugovor koristan za grad te ima li ga smisla dalje braniti i zadržati.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije