Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Silosi

Đakovština: Matiću i Gašparu određen jednomjesečni pritvor

djakovstina
Davor Javorović/Pixsell
08.02.2010.
u 15:27

Direktoru tvrtke Đakovština d.d. u stečaju Miji Matiću i članu uprave te tvrtke Pašku Gašparu određen je pritvor zbog istrage u aferi nestanka tisuća tona žita iz silosa.

Protiv direktora tvrtke Đakovština d.d. u stečaju Mije Matića i člana uprave te tvrtke Paška Gašpara otvorena je istraga zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje isprava u aferi nestanka tisuća tona žita iz silosa. Čelnicima tvrtke određen je i jednomjesečni pritvor.

Odluku o otvaranju istrage protiv preostalih osumnjičenika, odnosno same tvrtke Đakovština, zatim četvero zaposlenika te inspektorice Ministarstva gospodarstva, osječki će istražni sudac donijeti nakon što ih ispita. Očekuje se, pak, kako će pred istražnog suca svi ostali osumnjičenici stati tijekom ovoga tjedna.

Iz silosa je lani "isparilo" 2000 tona pšenice i 1000 tona kukuruza iz državnih robnih zaliha te tisuće tona žita kooperanata, a šteta se procjenjuje na 22 milijuna kuna. Matića i Gašpara tereti se da su žito preradili, proizvode prodali, a novac potrošili za poslovanje tvrtke. Direktora Matića se sumnjiči i da je za poslovanje potrošio 5,8 milijuna kuna, realiziranih u Stanici za tehnički pregled u sklopu Đakovštine. 

Ključne riječi

Komentara 19

BS
bstrabi2
15:52 08.02.2010.

Oni su krivi,ali gdje je nalogodavac?Ja mislim da je tu velika mafija upitanju.Čim su ta dva broda imla sve papire.Ako oni nešta znaju treba i dobro paziti.Jer bi mogli nestati.Sad neka se dokaže naša policija i pravosuđe.Jer lako je branitelje zatvarat.Koji ne misle da su krivi.Nego te lopove!!!Koji su pokrali poljoprivredno bogatstvo.I osiromašili seljake.Koji su se pošteno namučili,a sada su još i gladni i prevareni.....

MM
Mladen Miletić
16:10 08.02.2010.

Dobro da je Kosor naredila da se hapsi inaöe bi otišli u Bosnu. Kako nema Glavaša nema ni reda ni zakona tamo gdje su ostali samo zaostali...

FR
francek
15:52 08.02.2010.

Zatvoriti a i dokazati lopovštinu, pa zatvoriti na duže vrijeme i konfiscirati imovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije