Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u šumarku

Đakovština: Jazavci i lisice iskopali šokantno otkriće

Šumarak
Foto: Thinkstock/ Ilustracija
22.01.2018.
u 10:55

Svi se pitaju odakle kosti na tom prostoru Đakovštine

Dvije ljudske lubanje i veći broj kostiju pronađene su u šumarku na prostoru između sela Slobodna Vlast, Ratkov Dol i Musić, a lokalno stanovništvo vjeruje da su ih na površinu izvukle životinje poput jazavaca i lisica, piše Glas Slavonije

Svi se pitaju odakle kosti na tom prostoru Đakovštine. Tim smjerom je u travnju 1945. godine prolazila kolona od oko 500 ljudi đakovačkog Križnog puta. Dio žrtava smaknut je usput, a dio u selu Ruševu pa se postavlja pitanje jesu li te kosti njihovi ostaci, piše Glas Slavonije. 

Kosti koje su nalik na ljudske zaprimila je policija koja ih je nakon obavljenog očevida proslijedila na Odjel patologije KBC-a Osijek radi utvrđivanja podrijetla i starosti.  

Komentara 29

ST
stefj
11:10 22.01.2018.

Dajte to već jednom krenite sustavno rješavati. Sve označiti, iskopati, to je jedini način da isto neće opterećivati našu djecu i da to političari neće moći koristiti u ideološkim debatama... To je krenula Kosor rješavati, no onda se promijenio prvo predsjednik, pa onda i vlada i sve je opet pometeno pod tepih. Koliko god bili jako politički i medijski pritisci da se to zataška, mora se to riješiti... Moraju to shvatiti u SDP-u i slični, ovako ima dovoljno stratišta da za svake izbore otkopaju jednu-dvije slijedećih tisuću godina.

KC
Kcro
11:05 22.01.2018.

Gdje je 45. prosla ruka i noga "odloboditelja" tu su ostale samo hrvatske kosti. Nije nam ni trebao fasizam pored nasih "osloboditelja".

Avatar rondo
rondo
12:46 22.01.2018.

evo prilike Frljiću za novu "satiru"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije