Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor s Vladom

Đakovačkom ergelom ipak se neće upravljati iz Lipika

đakovo
Marko Mrkonjić/PIXSELL
27.08.2010.
u 18:10

Ravnatelj đakovačke ergele bit će i ravnatelj Centra za konjogojstvo, a lipička daje zamjenika. Sve nadzire jedinstveno upravno vijeće.

Vlada je prihvatila prijedlog Đakovčana te će Državna ergela lipicanaca Đakovo zadržati svoju pravnu osobnost, izvijestio je jučer na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković.

– Održali smo sastanak s premijerkom i ministrom Čobankovićem te su prihvatili naš prijedlog da ravnatelj đakovačke ergele ujedno bude i ravnatelj Hrvatskog centra za konjogojstvo, a da ravnatelj ergele u Lipiku bude njegov zamjenik. Time sve tri institucije zadržavaju svoju pravnu osobnost, a rad će im nadzirati jedinstveno upravno vijeće. Ovako će se i uštedjeti znatno više novca nego onako kako je to htjela Vlada, pripajanjem đakovačke ergele onoj u Lipiku – zadovoljno je objašnjavao Vinković.

Dodao je kako se prijedlog treba realizirati za dva tjedna. A u ergelu je stigla i kriminalistička policija. Naime, Županijskom državnom odvjetništvu stigla je kaznena prijava za nezakonitosti u poslovanju ergele. U prijavi se kaže da je bilo malverzacija pri prodaji konja, ali i da je oko 1,35 milijuna kuna predviđenih za kupnju strojeva potrošeno, a strojevi nisu kupljeni.

Ključne riječi

Komentara 5

BZ
Branko Zajec
19:08 27.08.2010.

E sada, kada bi mi netko objasnio u koju ergelu je došla kriminalistička policija, bio bi još zadovoljniji. Ovako mogu zločesto razmišljati, da je zbog suprostavljanja vladi uslijedila kazna u vidu \"posjete\" krim policije, ili su možda ovi došli u u Lipik ? Bilo kako bilo, vidim da se riješio problem.

Č7
čvor2.76
07:22 28.08.2010.

Zanima me , koliko u te dvije ergele ima konj, koliko ima zaposlenih u upravi ergele, a koliko radnika i konjušara.

AR
ARIDAN
10:13 28.08.2010.

Čestitam Đakovčani! Trud se isplatio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije