Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.10.2011. u 12:00

Ispad o “srpskoj vladi” primijetio je pučki pravobranitelj, zadužen da identificira i suzbije diskriminaciju

Što bi bilo da je netko donio ogledalo pred Božidara Kalmetu u trenutku kad je ovih dana sav zajapuren klicao: Nećemo crvenu Hrvatsku! Jadranka Kosor, šefica vladajuće ekipe koja se razmilila po zemlji, također crvena u licu, zapjevala je iz sveg glasa ‘svijet voli pobjednike’, nakon što je u Sabor poslala zakon o ništetnosti optužnice protiv Šeksa.

Lički bilder Darko Milinović pak vježba snagu napadajući na nevjerojatno prizeman način Vesnu Pusić pitanjem: Na čemu ste vi? Na čemu li su zaista svi ti članovi HDZ-a koji danima ne spuštaju glas? Nadamo se da je ipak riječ samo o adrenalinu koji proizvodi želja za vlašću. Tu se našao i bard Vladimir Šeks, koji je spreman na sve nakon što je čuo da je na srbijanskoj optužnici njegovo ime.

Mogli su u Beogradu iskopati tisuću optužnica bivše JNA protiv običnih branitelja, mogli su ih i privoditi u Beograd i suditi, mogli su još mjesecima ispitivati i Vesnu Bosanac i koga su god htjeli, tek kad su optužili i Šeksa stvar je postala ozbiljna. Dovoljno da se odmah donese zakon prema kojem se valjda navodi protiv Šeksa nikad ne smiju ispitivati. Iako za tog zrelog političara nije neobično da promijeni boju u licu, a pjevačica je samo za njega pjevala ‘za tvoje snene oči’, i on je bio u posebno povišenom raspoloženju kad je svu krivnju za igru s optužnicama pokušao svaliti na pouzdanog Dražena Bošnjakovića.

Ipak, ta građevina sazdana od predizborne buke i bijesa dobila je neočekivan ukras kao prilog od rezervnog igrača Josipa Đakića. Zajapureni Đakićev ispad primijetio je čak i pučki pravobranitelj Jurica Malčić, kojeg nemamo često priliku čuti, a zadužen je da identificira, locira i suzbije diskriminaciju. “Ranko, Rajko, Zoki, Veljko, Rade ... Mislio sam da sastavljaju srpsku vladu”, rekao je Đakić, ciljajući na članove Kukuriku koalicije, vraćajući nas tako na ideju brojenja krvnih zrnaca svakome, ponajviše sunarodnjacima koji su vam konkurencija, iz ne tako davnog vremena. No, možda ipak i nije inteligentno Hrvate proglašavati Srbima. Još nedostaje da se počnu vaditi priče o tome tko je bio član Saveza komunista i do kada. No, možda na tu kartu ipak neće igrati jer bi se i u HDZ-u i te kako našlo partijskih knjižica s plaćenom članarinom i u nekim već za čiste Hrvate nezgodnim godinama potkraj prošlog stoljeća.

Ekipa HDZ-a zaigrala se u napadu, udaraju na Srbiju, udaraju na lijevo, čak i na neke suviše mirne članove u vlastitim redovima, Ipak, rejting nikako da krene prema gore, kao da nikakva taktika ne pomaže. Sad su u potpunoj nevolji i sa zakonom o ništetnosti. Ako ga donesu, šefovi u Bruxellesu mogli bi izgubiti živce, nakon tolikih godina. Već su zbog toga ionako zaprijetili Hrvatskoj, a oglasio se i predsjednik Josipović, upozoravajući kako i nije baš pametno donositi zakon koji neće imati nikakva pravnog učinka niti zaštititi optužene, ali bi mogao izazvati političku štetu. A ako HDZ-ova većina zakon ne donese, dat će si autogol.

Teško je i zamisliti što nas još čeka u gotovo dva mjeseca do izbora, no jedno je sigurno: slijedi nam bitka sa Slovenijom koja istog dana ima izbore, favorit Janez Janša jedva čeka okršaj na Sutli. Ali možda birači ipak ne žele zajapurenu Hrvatsku...

Komentara 133

PA
Palooka
15:58 07.10.2011.

Pa sto ste napali jadnog covjeka? Meni je on zgodan, gotovo lijep i osobito fin i civiliziran. Mislim da mu u ljepoti i pameti samo Dr. Milinovic moze konkurirati.

BM
Boris Markovic
15:58 07.10.2011.

@flick : Objasni zasto ti je to nenormalno.

DI
Dijaspora
14:33 07.10.2011.

Ipaj je u pravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije