Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ I SOLIDARNOST

Divna gesta sarajevskog policajca u Petrinji: 'Nisam mogao gledati hrvatsku zastavu u blatu'

Foto: Instagram
1/5
12.01.2021.
u 08:34

Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko, imam. Uostalom, kao i svi Bosanci - izjavio je Samir Mirvić

Samo jedan dan nakon razornog magnitude 6.2 po richteru koji je 29. prosinca pogodio Petrinju pomoć i donacije počele su pristizati iz svih dijelova svijeta, ali imuni na tragediju u Hrvatskoj nisu ostali ni građani Bosne i Hercegovine. Na noge su se tako digli građani Sarajeva, pa VelikeKladuše, Mostara, Tuzle, Zenice...

No u prvi plan posljednjih dana izbio je jedan Bosanac. Naime, na društvenim mrežama pojavila se fotografija policajca u uniformi koji sa zemlje u porušenoj Petrinji iz blata podiže zastavu Hrvatske.

- Policajac iz Bosne i Hercegovine u ruševinama grada Petrinje (Hrvatska), koju je potres sravnio do zemlje, pronalazi zastavu Republike Hrvatske i s poštovanjem postupa sa simbolom države. Budimo ljudi! Veliko je srce bosansko - navodi se u objavi na Instagram profilu Nermina Saraja, uz koju su objavljene i dvije fotografije Bosanca koji s velikim poštovanjem postupa prema zastavi RH.

Portal Radiosarajevo.ba otkrio je identitet policajca iz BiH - riječ je o Sarajliji Samiru Mirviću, zapovjedniku Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

- Da, točno je da sam ja na toj fotografiji koja se dijeli društvenim mrežama. Sve se dogodilo kad smo u petak krenuli iz Sarajeva dostaviti pomoć Petrinji i Glini. Akciju pomoći organizirao je Alija Jašarević, njegovo udruženje veterana brigade Starog Grada. On se obratio mojoj direkciji, a direktor Mirsad Vilić dao je podršku da naš tim sudjeluje u ovoj akciji pomoći prijateljima u Hrvatskoj - kaže Mirvić.

Kaže da je cilj humanitarne akcije bila pomoć za kolege iz policijskih stanica Petrinja i Glina.

- Malo smo se išli prošetati gradom kako bismo, ako to bude potrebno, još nekome pomogli od građana. U prolasku pored ruševina, vidio sam u blatu hrvatsku zastavu. Bilo mi je teško gledati zastavu Hrvatske u blatu, imao sam neki loš osjećaj, onako ljudski. Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, u nadi da će je vlasnik pronaći i uzeti. Nisam ni znao da su me prijatelji slikali i sve objavili na Instagramu. Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko, imam. Uostalom, kao i svi Bosanci - izjavio je Samir Mirvić, Bosanac o kojemu priča cijela regija

Komentara 22

PR
prsutsir
08:47 12.01.2021.

Samire ljudino!

NB
nikola.busic
09:03 12.01.2021.

I M6,2 NIJE razarajući potres već JAKI. Razarajući je od M8,0 do M9,9. Tutleki.

NB
nikola.busic
09:00 12.01.2021.

Svaka mu čast. Osim toga potres nije razrušio Petrinju već samo neke djelove. Al ga znate soliti i papriti. Zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije