Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica obrazovanja

Divjak stigla na sastanak u Vladu: Ne znam detalje oko rekonstrukcije

Blaženka Divjak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.07.2019.
u 16:08

Upitana je li sigurna da i ona neće biti dio rekonstrukcije, Divjak odgovara da ne treba ponavljati da obrazovna reforma ulazi u sve škole, da je ona vidljiva kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak došla je u Vladu na operativni sastanak te usput poručila kako ne zna nikakve detalje oko rekonstrukcije Vlade. Nije znala ni za ostavku ministra državne mirovine Gorana Marića.

- Nisam znala kada će se točno dogoditi, ali naravno da je bilo očekivano. Nisam znala u smislu da bi mi netko rekao, ali je bilo očekivano jer se od svih nas, pogotovo ministara, očekuje da komuniciramo takve stvari na vrijeme, jasno i s punim i integritetom - rekla je Divjak te poručila kako nema nikakve informacije o rekonstrukciji Vlade.

- Ja sam ministrica kao što znate i ne pregovaram, niti u ime koalicijskih partnera, bavim se svojim poslom i sada imam operativni sastanak vezano uz stvari iz mog resora - pojasnila je dodavši kako je riječ o Pravilniku za administrativno rasterećenje učitelja.

Blaženka Divjak
1/6

Upitana je li sigurna da i ona neće biti dio rekonstrukcije, Divjak odgovara da ne treba ponavljati da obrazovna reforma ulazi u sve škole, da je ona vidljiva kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini.

- Dva puta smo dobili pozitivno izvješće Europske komisije o tome da smo na pravome putu i sredstva iz EU fondova, treba osigurati provedbu reformskih procesa, a pozicije su nešto o čemu ja ne vodim brigu i neću - rekla je Divjak. Na ponovljeno pitanje je li sigurna da ostaje, ponavlja da je važno što se dobiva kad je netko na toj poziciji, a ona je sigurna da s njenim poslom Hrvatska dobiva puno.

- A što se tiče mene osobno, ja sam imala život i prije ministarske pozicije, a sigurna sam i da nakon toga ima posla za mene u sustavu s obzirom na karijeru koju sam imala - zaključuje.

Jandroković i Božinović su napustili zgradu Vlade u službenim automobilima, nakon što su u njoj proveli 2,5 sata. Nešto više od pola sata nakon njih, Vladu je u nepoznatom smjeru napustio i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

Komentara 6

MO
moškov
16:00 16.07.2019.

A rezultati mature???? A da ministrica Divjak nije nadlezna za to pitanje...

IL
ilija26
16:10 16.07.2019.

Jos malo i ti si bivsa

RO
Rope22
16:27 16.07.2019.

Letiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije