Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE

Divjak s Hrvatskim generalskim zborom o važnosti kurikularne reforme

24.11.2017.
u 15:58

Pomoćnik ministrice Prskalo naglasio je kako će ministarstvo voditi brigu o nacionalnim temama.

Ministrica znanosti i obrazovanja  prof. dr. sc. Blaženka Divjak sa svojim pomoćnikom za strukovno obrazovanje Vladom Prskalom, posjetila je Hrvatski generalski zbor. 

U uvodnom dijelu predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac upoznao je ministricu s djelovanjem udruge s naglaskom na naš projekt "Nacionalni program edukacije o Domovinskom ratu". Ministrica je pozdravila inicijativu HGZ-a o održavanju stručnih predavanja predmetnim nastavnicima i profesorima povijesti te je podržala suradnju s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Ministrica Divjak zamoljena je da nazočnima prokomentira aktualne teme u društvu vezane uz znanost i obrazovanje, kao što su cjelovita kurikularna reforma te je odgovarala na brojna pitanja prisutnih koji su naglasili važnost modernizacije obrazovanja za 21. stoljeće i važnost građenja škole za život, a ne samo ocjenu.

Pomoćnik ministrice Prskalo naglasio je kako će ministarstvo voditi brigu o nacionalnim temama. Posebnu pozornost pridao je  problemu strukovnih škola, koje su izuzetno loše opremljene i nisu u mogućnosti odgovarati zahtjevima gospodarstva u Hrvatskoj. Potrebno je da strukovne škole budu okrenute prema gospodarskim zahtjevima svoje županije te da je potrebno jačanje dualnog obrazovanja.

1/14

Komentara 33

ST
Stormbringer
17:16 24.11.2017.

Samo pljujte po braniteljima. Ako ste četnici onda ste jadni luzeri, a ako ste Hrvati onda ste tardire, jer su vam ovi ljudi omogućili da ste živi.

DU
Deleted user
20:22 24.11.2017.

Barem 50% ih je Manolićev i Boljkovćev kadar.

CH
chanchir
21:57 24.11.2017.

i jesi dala generalima citanke,je li im tesko gradivo?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije