Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strategija obrazovanja

Akcijski plan u ponedjeljak ide u javno savjetovanje

Zagreb: Povjerenstvo za provedbu strategije obrazovanja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
11.01.2018.
u 13:46

Povjerenstvo je revidiralo inačicu prijedloga Akcijskog plana koju je izradilo prethodno Povjerenstvo te se usuglasilo oko kriterija i načela formiranja Ekspertne radne skupine

Premijer Andrej Plenković predsjedao je danas u Banskim dvorima 2. sjednicom Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti. Po završetku sjednice, u izjavi za medije, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izvijestila je da su raspravljene dvije točke dnevnog reda.

Riječ je o Akcijskom planu provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (za dvogodišnje razdoblje) i Javnom natječaju za prijavu kandidata za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme. Povjerenstvo je revidiralo inačicu prijedloga Akcijskog plana koju je izradilo prethodno Povjerenstvo te se usuglasilo oko kriterija i načela formiranja Ekspertne radne skupine, priopćila je Vlada.

Zagreb: Povjerenstvo za provedbu strategije obrazovanja
1/11

Zaključeno je da će se Akcijski plan u ponedjeljak, 15. siječnja 2018., uputiti u javno savjetovanje te temeljem pristiglih očitovanja doraditi. Istoga dana bit će raspisan i javni natječaj za voditelja i članove Ekspertne radne skupine.

Članica Povjerenstva Vesna Bedeković pozvala je sve zainteresirane za rad u Ekspertnoj radnoj skupini da se sukladno kriterijima i uvjetima jave na natječaj, a javnost i struku da se aktivno uključe u javno savjetovanje.

"Unaprjeđenje odgojno-obrazovnog sustava i znanosti od strateške je važnosti, kako za razvoj društva, tako i za razvoj gospodarstva, te osobni razvoj svih građana Republike Hrvatske. Stoga je cilj ove Vlade postizanje najširega društvenoga suglasja oko ključnih pitanja koja su vezana uz reformu odgojno-obrazovnog sustava i znanosti u Republici Hrvatskoj", priopćila je Vlada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije