Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divjak nije došla na konferenciju

U 14.30 koalicijski sastanak, Horvat: Možemo bez HNS-a, a i bez nekih drugih

Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
30.10.2019.
u 11:37

Kolegica Divjak sigurno u ovom trenutku prolazi stavke svog dijela proračuna i bit ćemo s njom na koalicijskom sastanku popodne, komentirao je ministar Horvat prije početka konferencije Hrvatska – mjesto za inovacije i pametne investicije, koja se održava u Westinu

U Zagrebu se održava konferencija Hrvatska – mjesto za inovacije i pametne investicije, koju su trebali otvoriti ministar gospodarstva Darko Horvat i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, no ona nije došla već je poslala svog državnog tajnika. U 14.30 sati počinje koalicijski sastanak, a u 16 uži kabinet Vlade. HNS danas ima i predsjedništvo stranke.

Komentirao je to ministar Darko Horvat.

– Ovdje će biti njen državni tajnik koji vodi proces istraživanja i razvoja u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, s njime smo u neposrednom kontaktu i u pripremi ove sjednice. Kolegica Divjak sigurno u ovom trenutku prolazi stavke svog dijela proračuna i bit ćemo s njom na koalicijskom sastanku popodne – rekao je Horvat.

Ponovio je da Vlada može opstati i bez HNS-a.

– Može biti Vlade i bez nekih drugih dionika. Isključivost u politici nikad nije riješila problem, ni jedan pa neće ni ovaj – rekao je.

Horvat se osvrnuo i na izglasavanje državnog proračuna.

– Siguran sam da izglasavanje proračuna neće ovisiti smo i isključivo o HNS-u. Meni je želja da proces koji smo započeli dovedemo kraju i ova današnja konferencija dokaz je da smo na dobrom putu. Počele su nam se događati neke brojke koje govore da smo u plusu, počelo se događati nešto što smo željeli proteklih nekoliko godina i mislim da nesuglasica u ovom trenutku ne bi trebalo biti. Apostrofirat ću još jednom, kolega Marić iznio je na stol jednu vrlo suvislu matematiku i jedan vrlo suvisli prijedlog i mislim da je on prihvatljiv – rekao je i dodao:

– Dogovor će biti danas poslijepodne na koalicijskom sastanku, gdje će kolega Marić prezentirati zadnje obrise proračuna, nakon toga bit će otvorena diskusija, kao i uvijek do sada, i nakon toga zaključci. Pravovremeno ćete biti obaviješteni.

Komentara 38

DU
Deleted user
12:00 30.10.2019.

U Varaždinskoj je županiji HNS tretiran kao čista uhljebljenička stranka. Organizaciju je napravio bivši čelnik Čačić sa kojim su se odavno razišli i koji je osnovao svoje reformiste. Bez HNS-ove se knjižice u Varžadinskoj županiji nisi mogao ni približiti strukturama vlasti. Tako se točno zna da poslove za općinu na čijem je čelu HNS-ovac odrađuje odvjetnik HNS-ovac, da će se snaha poznatog HNS-ovca zaposliti kao tajnica u Općoj bolnici Varaždin i slično. No NISAM BEDAK. TAKO TO ISTO FUNKCIONIRA I U OPĆINAMA GDJE SU HDZ, SDP I IDS NA VLASTI. Ono što iritira, to je njihovo glumatanje nekakvog poštenja. A isti su kurviši kao i svi. Još i gori! Zato ih izbacite iz koalicije, jer jedino što im je u interesu, to su njihove sinekure.

BB
Bruno_Bear1
15:21 30.10.2019.

HNS je mafijaška organizacija od vremena čačića, sataraš pa sada do vrdoljaka. Vrijeme je da se ta strančica ugasi a njihovi kriminalci da se procesuiraju.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
11:57 30.10.2019.

Samo se traže novi izbori,pa ljudi moji da li znate šta to košta nas (Državu)? Da li opozicija išta drugo zna nego uvijek traže vraga, a di su nam drugi problemi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije