Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blaženka Divjak:

'Meni nikad ne bi palo na pamet da za Čačića kažem da je maneken'

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
25.03.2018.
u 11:45

Varaždinski župan je, podsjetimo, okrivio ministricu zbog loših rezultata reformi u Hrvatskoj

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak gostovala je u emisiji Točka na tjedan N1 televizije u kojoj se osvrnula na komentare Radimira Čačića.

Varaždinski župan je, podsjetimo, okrivio ministricu zbog loših rezultata reformi u Hrvatskoj. Radi se o izvještaju Europske komisije u kojemu stoji da Hrvatska nije zadovoljila kriterije o provođenju reformi. Čačić je tom prilikom izjavio:

- Vrijeme je da se maknu manekenke, a da reforme počnu voditi ozbiljni ljudi.

Ministrica smatra da je ovo primjer zbog kojega bi Hrvatska trebala ratificirati Istanbulsku konvenciju. Izjavila je i da nije gledala Čačićev intervju: 

- Ja nisam gledala taj intervju, vidjela sam naslov i to je tipični primjer zašto nam treba Istanbulska konvencija i zakoni i rješavanje priče oko stereotipnih uloga žena i muškaraca. Meni nikad ne bi palo na pamet da za Čačića kažem da je maneken.

 

Komentara 28

BL
bljak007
12:04 25.03.2018.

Manekeni po nesposobnosti. A ne po rodnoj ideologiji. A i instambulska konferencija neće vas ni malo zaštititi ako sudstvo drastično ne kažnhava nasilje nad ženama i u obitelji, ali uvijek će se naći neka pametna. koja će izokrenuti nečiju izjavu i pogled i optužiti nekog muškarca za neki vid sexističkog nasilja. Primjer one jučer u onim rikša kolicima, sjedi i viče kako je netko fizički ugrožava. E zbog takvih i inih treba odbaciti Instambulsku konvenciju. A prave nasilnike nad ženama drastično i strogo kažnjavati. Lalovac istuko ženu,i? nikom ništa, župan istuko ženu. i? pojeo vuk magare, kao i mnogi drugi koji su nasilni prema ženama.

SO
SoloHan
12:30 25.03.2018.

Za ovu je Marija Ingrid Pipl mast Trsat as, intelektualna veličina

NJ
nada.jurincic
12:27 25.03.2018.

Zar tebi išta uopće može past na pamet osim kako prodati računala u velikom broju i pod krinkom modernizacije škola?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije