Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra reakcija

Divjak ljutita na izjave o pobačaju: Radi se o sadističkom ponižavanju žena

Zagreb: Ministrica Divjak o povratku učenika razredne nastave u škole
Goran Stanzl/PIXSELL
18.06.2020.
u 09:03

Otkud im obraz da, kao muškarci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi se trebale osjećati ili kako bi trebale razmišljati ili čije bi mišljenje trebale tražiti u bilo kojoj situaciji vezanoj za njihov život, napisala je Divjak

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak oštro je reagirala na izjave Miroslava Škore koji je gostovao u studiju Večernjeg lista.

"Zgrožena sam nedavnim raspravama i izjavama gospodina Škore i gospodina Raspudića. Treba biti potpuno jasan – radi se o sadističkom ponižavanju žena, kao i njihovih prava te nedopustivom iskorištavanju bolnih osobnih trauma u političke svrhe.

Otkud im obraz da, kao muškarci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi se trebale osjećati ili kako bi trebale razmišljati ili čije bi mišljenje trebale tražiti u bilo kojoj situaciji vezanoj za njihov život.

Valjda je sljedeće na dnevnom redu da žene mogu glasati uz konzultacije s (muškim?!) članovima obitelji.
To nije poruka koju mladi trebaju slušati u 2020. godini.

Hrvatska kakvu ja vidim otvorena je, suosjećajna i tolerantna Hrvatska, a ne Hrvatska u kojoj se propituje mogu li žene racionalno rasuđivati. BD", napisala je Divjak na Facebooku.

Video: Škoro i Jandroković su sučeljavanje završili u šaljivim provokacijama

Komentara 18

DU
Deleted user
09:17 18.06.2020.

Ovo je klasično okretanje pile naopako. Govori se o kršenju ljudskih prava kod žena, a pri tom se zaboravlja da je najveće i najjače ljudsko pravo upravo pravo na život. Ne bi li pravo djeteta na život trebalo biti važnije? Pogotovo zato jer dijete nema mogućnost izbora, a žena ipak ima pravo birati kada odluči upustiti se u spolni odnos. Kada je riječ o silovanim ženama, ako žena nije u stanju odgajati dijete koje nosi gene njezinog silovatelja (što je također treba razumjeti), može dijete roditi i dati ga na posvajanje, umjesto da ga ubije pobačajem. Koliko je meni poznato u Hrvatskoj ima puno više bračnih parova koji bi htjeli posvojiti dijete i pružiti mu svu roditeljsku ljubav nego što ima djece koje trebaju posvajatelje. Svaki ljudski život je neizmjerno vrijedan, a pogotovo životi nevine djece.

EM
Emoji
09:45 18.06.2020.

Od kuda ovoj pravo uništavati i pljačkati naciju školstvom po njenom kroju, bez iti jednog primjera pozitivnog pomaka!??

Avatar Bukovnik
Bukovnik
09:37 18.06.2020.

Gospodjo Divjak bavite se skolstvom a ne pobacajima. U tom vama dodijeljenom ministarstvu postigli ste najmanje sto se moglo ili skoro nista. Pobacaje ostavite Bogu i savjesti ali ne vasoj ili Vama slicnima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije