Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazneno prijavljena

Direktorica jedne udruge osumnjičena za 'muljaže' s novcem iz EU fonda

Hrvatska od 1. siječnja 2023. uvodi euro
Igor Kralj/PIXSELL
24.11.2022.
u 10:50

Direktorica je osumnjičena za krivotvorenje službene ili poslovne isprave te za subvencijsku prijevaru

Iako su pravila europskih fondova izrazito stroga, a pažljivo se kontrolira put nova, ima i onih koji ih pokušavaju prevariti.

Jedan takav slučaj raskrinkala je PU osječko-baranjska koja je upravo dovršila kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom direktoricom jedne udruge. Direktorica je osumnjičena za krivotvorenje službene ili poslovne isprave te za subvencijsku prijevaru.

- Osnovano se sumnja kako je 35-godišnja direktorica jedne udruge koristila bespovratna sredstva iz europskog fonda za zapošljavanje 58-godišnjakinje, koju nikada nije zaposlila u udruzi - navodi Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Zbivalo se to od 5. do 30. listopada 2020. godine.

- Nadalje se sumnja da su direktorica i 33-godišnjak počinili kazneno djelo subvencijska prijevara na način da su prema prethodnom dogovoru sačinili ponudu za posao, koji nisu obavili, a s ciljem ostvarivanja državne potpore, nakon čega su lažne račune dostavili pravnoj osobi koja im je zato isplatila 25.100 kuna - nastavlja glasnogovornica Roterbauer.

>> VIDEO Voda u Splitu je zamućena, preporučuje se prokuhavanje kao mjera predostrožnosti


 

Komentara 2

DU
Deleted user
13:05 24.11.2022.

pa dokle će ove prijevare i zlostavljanje

Avatar mofo
mofo
11:12 24.11.2022.

Ime, prezime, koja udruga..? Krimose se stiti, normalno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije